Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Уряд України схвалив продовження адаптивного карантину до кінця 2020 року

Уряд України схвалив продовження адаптивного карантину до кінця 2020 року13 жовтня під час засідання Кабінету Міністрів було прийнято рішення продовжити адаптивний карантин до 31 грудня 2020 року. 
Відповідна інформація, з посиланням на міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, розміщена на сайті МОЗ України.
 
«На засіданні Кабміну було розглянуто низку питань, зокрема щодо внесення змін до постанови, яка регламентує умови карантину на території України. Перше: дію карантину подовжено до 31 грудня 2020 року. Крім того, були внесені зміни до відповідних індикаторів та критеріїв щодо умов карантину. А саме: вдвічі було збільшено цільові показники охоплення тестуванням. Раніше це було 24 на 100 тисяч населення за 7 днів. Зараз цей показник збільшено у два рази – до 48 на 100 тисяч населення. Це пов'язано з тим, що ми постійно збільшуємо кількість тестувань», – пояснив Степанов. 
 
Також міністр повідомив, що були внесені зміни до «кольорових зон» карантинних обмежень. Відтепер показник захворюваності від 320 випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів є критерієм для включення району до «червоного» рівня. Раніше необхідною умовою було використання понад 75% ліжок у лікарнях за виключенням дитячих і пологових відділень.
 
Окрім цього, на всіх рівнях буде обмежено роботу закладів громадського харчування та проведення масових заходів після 22:00. Як пояснив очільник МОЗ України, відтепер на «зеленому» рівні дозволені заходи за участю не більше 50 осіб, на «жовтому» – 30, «помаранчевому» – 20 осіб. Також було заборонено відвідування глядачами спортивних змагань за виключенням міжнародних заходів.
 
Серед прийнятих рішень – рекомендація всім школам країни провести канікули з 15 по 30 жовтня, після яких учням бажано перейти на дистанційне навчання. Для ВНЗ та професійних училищ впровадження дистанційних занять рекомендовано вже зараз. Працедавцям запропоновано організувати позмінну роботу, або, за можливості, забезпечити дистанційні умови праці зі збереженням рівня заробітної плати.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED