Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Кількість хворих на онкозахворювання щороку становить 150-170 тисяч українців

Кількість хворих на онкозахворювання щороку становить 150-170 тисяч українцівНа наступний рік Міністерство охорони здоров’я планує встановити базову ставку за надання допомоги пацієнту з онкозахворюванням протягом року у розмірі 60 тис. 322 грн.
 
У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що щороку у 150-170 тисяч українців виявляють онкологічні захворювання.
Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
«Хочу розповісти про діагностику та хіміотерапевтичне лікування, а також супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями чи підозрою на новоутворення в амбулаторних умовах... Адже щороку у 150-170 тисяч українців реєструють ці тяжкі захворювання», – повідомив міністр.
Наступного року МОЗ планує встановити базову ставку за надання допомоги пацієнту з онкозахворюванням протягом року у розмірі 60 тисяч 322 грн.
За словами Степанова, базова ставка – це середня вартість, до якої потім додаються відповідні коефіцієнти, в залежності від тяжкості захворювання, віку пацієнта та інших складових. Ставка може бути нижча чи вища в залежності від перебігу хвороби.
 
Також в Україні є окрема програма, яка покриває витрати на хіміотерапевтичні препарати, що закуповуються МОЗ та централізовано постачаються до лікарень.
Міністр також нагадав, що на наступний рік заплановане збільшення зарплат медпрацівникам у близько 2,5 раза.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED