Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У Програмі медичних гарантій на 2021 рік лікування інфаркту та інсульту залишиться у пріоритеті – НСЗУ

У Програмі медичних гарантій на 2021 рік лікування інфаркту та інсульту залишиться у пріоритеті – НСЗУУ Національній службі здоров’я України надають інформацію щодо того, якою буде Програма медичних гарантій (ПМГ) на 2021 рік. Зокрема, у відомстві зазначають, що у наступному році лікування інфаркту та інсульту за ПМГ залишиться у числі пріоритетних напрямків, як це є наразі. 

Зміни, які пропонуються у наданні медичної допомоги при цих станах у 2021 році, наступні:
  1. Введення підвищувального коефіцієнту для бригад екстреної медичної допомоги за дотримання правильного маршруту руху пацієнта. Якщо бригада медиків доставить хворого з інфарктом чи інсультом не до найближчої, а до спеціалізованої лікарні, яка має все необхідне обладнання для допомоги пацієнту, Центр екстреної медичної допомоги отримає на 5% більше коштів, ніж це передбачено встановленим тарифом. На жаль, наразі далеко не всіх пацієнтів з інсультом чи інфарктом медики «швидкої» доставляють у профільні медичні установи, що значно знижує шанси хворих на одужання.
  2. Розширення урядової програми реімбурсації «Доступні ліки» і включення до неї препаратів для лікування наслідків інфаркту та інсульту.
У НСЗУ наголошують – щороку в Україні близько 175 тисяч людей потрапляють до лікарень з діагнозом інфаркт чи інсульт. Завдання системи охорони здоров’я – надати їм якісну та своєчасну медичну допомогу.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED