Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Коштів, які заплановано виділити на медицину на наступний рік, буде недостатньо – Максим Степанов

Коштів, які заплановано виділити на медицину на наступний рік, буде недостатньо – Максим СтепановУ проєкті державного бюджету на наступний рік, який минулого тижня презентувало Міністерство фінансів України, передбачається виділити на медичну галузь країни 151 мільярд гривень. Цього мало, заявляє міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. За його словами, МОЗ до Уряду подавало запит на виділення 296 мільярдів гривень на охорону здоров’я, 225 мільярдів з яких необхідні для реалізації Програми медичних гарантій.

Максим Степанов заявив, що не підтримав даний проєкт бюджету, оскільки коштів, передбачених на медицину на 2021 рік, явно недостатньо. Якщо грошей буде виділено суттєво менше, ніж треба, як і передбачає проєкт бюджету, годі сподіватися на значне підвищення зарплат медичних працівників та на ефективне подальше впровадження медичної реформи, вважає пан міністр.

За словами пана Степанова, його команда повністю прорахувала та переглянула тарифи на більшість медичних послуг на наступний рік. Також передбачалося, що зарплати лікарів будуть становити не той мізер, як зараз, а не менше 20 тисяч гривень. Проте з таким бюджетом реалізувати це все навряд чи вдасться, принаймні точно не в повному обсязі, вважає очільник МОЗ. Тож якщо цей проєкт бюджету буде прийнято, на суттєве покращення ситуації у сфері охорони здоров’я країни годі чекати, наголошує Максим Степанов.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED