Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Закриття шкіл має бути крайнім заходом у боротьбі з поширенням пандемії – ВООЗ

Закриття шкіл має бути крайнім заходом у боротьбі з поширенням пандемії – ВООЗУ Всесвітній організації охорони здоров’я звернули увагу суспільства на важливості навчання дітей у школах. У ВООЗ вважають, що закриття шкіл мусить бути крайнім заходом у боротьбі з пандемією, до якого слід вдаватися дуже виважено та на обмежений проміжок часу. Адже варто враховувати, що діти мають право на освіту. На цьому наголосив голова ВООЗ доктор Тедрос Аданом Гібреісус під час прес-конференції 15 вересня 2020 року у Женеві.

До закриття шкіл через СOVID-19, за словами доктора Гебреісуса, можна вдаватися лише тоді, коли у регіоні фіксується значна інтенсивність передачі цієї коронавірусної інфекції. І коли забезпечити безпечний процес навчання в школах через пандемію неможливо. Але це повинні бути тимчасові заходи, а навчання на цей період рекомендується не припиняти, а переводити на онлайн-основу. Проте закриття шкіл – це крайній захід, наголошують у ВООЗ.

Безпека і здоров’я дітей дуже важливі, говорить Тедрос Аданом Гібреісус, проте так само важливе для їхнього подальшого життя якісне навчання. Тому слід вжити всіх заходів, щоб забезпечити реалізацію права дітей на навчання, навіть в умовах пандемії.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED