Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Останні дані щодо розвитку пандемії повинні стати для всіх сигналом до пробудження – Європейське бюро ВООЗ

Останні дані щодо розвитку пандемії повинні стати для всіх сигналом до пробудження – Європейське бюро ВООЗУ Європейському бюро ВООЗ висловлюють сильне занепокоєння щодо розвитку пандемії COVID-19 у різних країнах світу та Європи. Про це під час прес-конференції 17 вересня 2020 року у Копенгагені сказав голова Європейського бюро ВООЗ доктор Ханс Клюге. 

За даними ВООЗ, у вересні щотижневі показники захворюваності людей на COVID-19 є вищими, ніж ті, які фіксувалися на першому піку пандемії у березні 2020 року. Мова йде, перш за все, про європейські країни, якими опікується Європейське бюро ВООЗ.

Доктор Клюге зауважив, що розуміє, що наразі в країнах проводиться набагато більше тестів на COVID-19, ніж це було навесні. Це, безумовно, позначається на загальній статистиці захворюваності, але ситуація продовжує лишатися вкрай тривожною через велику кількість госпіталізацій та смертей від COVID-19 в Європі. Тож дані за вересень мусять стати для Європи та світу сигналом до пробудження, вважає пан Клюге. Час усвідомити, що пандемія нікуди не відступила, і знову серйозно почати ставитися до дотримання простих, але дієвих протиепідеміологічних правил.

Ханс Клюге закликав людей дотримуватися соціальної дистанції там, де це можливо, не забувати про важливість носіння масок в громадських місцях, виконання правил гігієни, миття та дезінфекції рук.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED