Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Наступного року дію електронного рецепту в Україні значно розширять – МОЗ

Наступного року дію електронного рецепту в Україні значно розширять – МОЗНаступного року дію електронного рецепту в Україні планують значно розширити. Якщо наразі цим інструментом користуються лише для програми реімбурсації «Доступні ліки», то з 2021 року планується використовувати електронний рецепт для відпуску наркотичних препаратів, імуносупресивних ліків та інсулінів. Про це під час чергового прес-брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

На цьому розширенні зупинятися не планують. Передбачається, що з 2022 року лише за електронним рецептом можна буде придбати в аптеці антибіотики, з 2023 року – лікарські засоби інших рецептурних груп, визначені МОЗ.

Електронний рецепт – зручний та надійний інструмент для попередження самолікування, яке дуже розповсюджене в Україні, вважають у МОЗ. Тож його впровадження є важливим та вкрай необхідним для збереження здоров’я нації, наголошує Максим Степанов. Але технічні можливості не дозволяють одночасно впровадити електронні рецепти на всі препарати, вживання яких слід тримати під контролем. Тож у МОЗ розробили план поступового впровадження цього інструмента. 

Отже, з 2021 року лише за електронним рецептом можна буде придбати деякі важливі препарати, серед яких інсуліни, наркотичні засоби та препарати імуносупресивної терапії.

Автор: Ольга Купріянова
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED