Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Українські лікарі зможуть стажуватися у провідних трансплантологічних центрах Іспанії – МОЗ

Українські лікарі зможуть стажуватися у провідних трансплантологічних центрах Іспанії – МОЗ18 вересня 2020 року міністр охорони здоров’я України Максим Степанов провів робочу зустріч з послом Іспанії в Україні Сільвією Хосефіною Кортес Мартін. Під час цієї зустрічі було обговорено можливості стажування українських лікарів у трансплантологічних центрах Іспанії.

Подібні стажування дуже важливі для вітчизняних фахівців, наголошують у МОЗ. Адже галузь трансплантології лише починає активно розвиватися в Україні, і нашим лікарям конче бракує практичного досвіду з пересадки органів. Також слід враховувати досвід зарубіжних країн у питаннях ефективного використання наявних фінансових та кадрових ресурсів.

Щоб галузь трансплантації розвивалася, необхідно збільшувати кількість профільних медичних фахівців, наголошують у МОЗ. Тож програми стажування ­– прекрасний спосіб це зробити. Крім того, важливо навчати не лише лікарів, а й середній медичний персонал. 
Окрім Іспанії у МОЗ сподіваються організувати стажування для наших лікарів і в інших провідних країнах Європи та світу, медична система яких вже давно активно практикує пересадку органів. 

За оцінками МОЗ, щороку в Україні є потреба у проведенні близько 5 тисяч операцій з пересадки органів. На жаль, поки нам суттєво бракує фахівців для цього. Тож програма стажування в Іспанії – точно не остання, наголошують у МОЗ. Коли і хто поїде на стажування до цієї країни, поки не повідомляється.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED