Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

На лімфому хворіє понад 1 мільйон людей у світі – ВООЗ

На лімфому хворіє понад 1 мільйон людей у світі – ВООЗ15 вересня відзначався Всесвітній день боротьби з лімфомою. У Всесвітній організації охорони здоров’я закликають звернути більше уваги на цю смертельно небезпечну хворобу, на яку наразі страждає понад 1 мільйон людей в усьому світі. За даними тієї ж ВООЗ, щодня діагноз «лімфома» ставлять 1000 пацієнтів. Це онкологічна хвороба лімфатичної системи.

В Україні у 2019 році було виявлено близько 3,5 тисяч хворих на лімфому та супутні хвороби лімфатичної і кровотворної системи. Ці дані надає Центр медичної статистики МОЗ. 274 з цих хворих – діти віком до 17 років.

Експерти зазначають – чим раніше виявити лімфому, тим вищими є шанси пацієнта на одужання. У розвинених країнах світу від 75 до 87% пацієнтів з 1 та 2 стадією лімфоми повністю одужують. 

Симптоми, які мусять занепокоїти та звернутися до лікаря, – це збільшення лімфовузлів, пітливість, сильна та різка втрата ваги, підвищена втомлюваність. Ці ознаки можуть бути проявами лімфоми.

Національна служба здоров’я України повідомляє, що у 2020 році уклала договір зі 118 медичними закладами країни на надання послуг з лікування та діагностики онкологічних хвороб, зокрема і лімфоми.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED