Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні наразі працює близько 50 тисяч лікарів пенсійного віку – МОЗ

В Україні наразі працює близько 50 тисяч лікарів пенсійного віку – МОЗЗа даними МОЗ, що були оприлюднені міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим під час чергового прес-брифінгу, в нашій державі працює близько 50 тисяч лікарів пенсійного віку. Це ще більше ускладнює ситуацію з браком медичних кадрів в Україні, оскільки, якщо хоча б частина з цих лікарів піде на заслужений відпочинок, дефіцит медиків лише збільшиться. Що особливо небезпечно в умовах боротьби з пандемією COVID-19, наголошують у МОЗ.

За інформацією, поданою у статистичних звітах МОЗ на 31 грудня 2018 року, в Україні працює близько 186 тисяч лікарів різних спеціальностей. Тож 50 тисяч лікарів пенсійного віку – це більше чверті від загальної кількості лікарів. Це дуже багато і небезпечно для всіє медичної системи.

Питання дефіциту медичних кадрів є актуальним для України вже багато років поспіль. І якщо у великих містах ще є кому лікувати людей, то у невеличких містечках та сільській місцевості з цим величезні проблеми. Така ситуація склалася через низькі зарплати, часто погані умови праці.
Через це лікарі або переходять працювати до приватних медичних установ, або ж взагалі покидають Україну та їдуть працювати за кордон. Щоб цю ситуацію виправити, слід докорінно змінювати умови та оплату праці наших медиків. Інакше дуже скоро українців дійсно не буде кому лікувати, зауважив пан Степанов.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED