Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні зафіксовано випадок гарячки Західного Нілу

В Україні зафіксовано випадок гарячки Західного НілуУ мешканця Зіньківського району Полтавської області виявлено гарячку Західного Нілу. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ. Хворий госпіталізований.

За інформаціє від Європейського центру профілактики та контролю захворювань, станом на кінець серпня 2020 року у поточному році в Європі зафіксовано 122 випадки зараження гарячкою Західного Нілу, 10 людей померли від цієї хвороби. Найбільше випадків (54) зафіксовано в Греції, 44 – в Іспанії, 22 – в Італії, 2 – в Румунії. Відтепер 1 – в Україні.

Гарячка Західного Нілу – це вірусне захворювання, яке передається через укуси заражених комарів. Іноді хвороба призводить до запалення мозку, паралічу, розладів свідомості, смерті хворого. Ця недуга поширена в Африці, Азії, країнах Середземномор’я. Окремі спалахи періодично фіксуються в США, Канаді, Мексиці, на Карибах, Кавказі, в Австралії, Росії, Україні.

Переносниками хвороби є комарі, які інфікуються під час вживання крові заражених птахів. 

Часто гарячка Західного Нілу протікає без будь-яких симптомів, її ознаки виникають у близько 20% заражених. Це підвищення температури тіла, головний біль, біль в м’язах, горлі, спині, діарея, слабкість.

Заражена людина не може інфікувати інших людей. 

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED