Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Поки на COVID-19 перехворіло менше 10% населення світу – ВООЗ

Поки на COVID-19 перехворіло менше 10% населення світу – ВООЗЗа даними представниці Всесвітньої організації охорони здоров’я Марії Ван Керхове на сьогодні на COVID-19 перехворіло менше 10% людей у світі. Про це вона повідомила під час прес-брифінгу. Цього вкрай мало для формування природного колективного імунітету до інфекції. А оскільки вакцини від недуги ще не винайшли, єдиними дієвим способом боротьби з COVID-19 залишаються карантинні обмеженні та соціальна дистанція.

За інформацією від пані Ван Керхове, найчастіше коронавірусною інфекцією COVID-19 заражаються медичні працівники. Це напряму пов’язано з професійними ризиками їхньої діяльності. Тож уряди держав світу мусять вжити більше дієвих кроків щодо забезпечення медичних працівників якісними засобами індивідуального захисту.

Станом на 3 серпня 2020 року у світі діагностовано більше 18 мільйонів випадків зараження COVID-19. Найбільше хворих у США, Бразилії, Індії, Росії та ПАР. В Україні станом на 5 серпня 2020 року виявлено майже 75,5 тисяч випадків COVID-19. На жаль, 1788 людей на сьогодні в Україні вже померло від COVID-19. Проте й одужало вже немало – 41527 осіб, що більше половини від загальної кількості заражених.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED