Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ВООЗ розробила стратегію боротьби з пандемією коронавірусу COVID-19

ВООЗ розробила стратегію боротьби з пандемією коронавірусу COVID-19Всесвітня організація охорони здоров'я надала світовій епідемії коронавірусу COVID-19 статус пандемії. Однак, на думку тієї ж ВООЗ, це не означає, що країнам не потрібно активно діяти в питанні боротьби з COVID-19. Навпаки, всі зусилля з обмеження поширення вірусу потрібно подвоїти.

Коронавірус COVID-19 вже поширився на 170 країн світу і торкнувся всіх континентів нашої планети, крім Антарктиди. На сьогоднішній день його епіцентр перенісся з Китаю в Європу. Найбільше хворих в Італії. У ВООЗ розробили стратегію протистояння коронавірусу COVID-19, яка має 4 головні напрями:

1. Бути готовими. Ще існують країни в світі, де або не виявлено взагалі, або ж виявлено небагато випадків коронавірусу COVID-19. Ці країни повинні зробити все для того, щоб підготуватися до можливого спалаху захворювання: проінформувати населення про хвороби, ризики, способи профілактики і підготувати лікарні до прийому пацієнтів з COVID-19.

2. Виявляти і попереджати. Щоб перемогти вірус, потрібно його вчасно діагностувати. Для цього слід проводити своєчасне тестування людей на COVID-19, ізолювати хворих і контактних людей, кожного носія вірусу, щоб перервати ланцюг передачі.

3. Обмежити передачу вірусу і придушити його. У ВООЗ заявляють, що навіть якщо не вдається зупинити передачу COVID-19, її можна значно скоротити. Для цього необхідні жорсткі карантинні заходи.

4. Шукати методи боротьби з COVID-19. Завдання всіх провідних лабораторій світу - знайти вакцину і ліки від коронавірусу COVID-19.
У ВООЗ стверджують, що побороти коронавірус COVID-19 можна тільки за допомогою консолідації загальносвітових зусиль.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED