Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У ВООЗ оголосили про початок глобальних випробувань вакцини від коронавірусу COVID-19

У ВООЗ оголосили про початок глобальних випробувань вакцини від коронавірусу COVID-19Всесвітня організація охорони здоров'я в Twitter повідомила про старт випробування вакцини проти коронавірусу COVID-19, які будуть проходити в декількох країнах світу. Тестування вакцини почалося всього через 2 місяці після того, як в провідні лабораторії світу була передана генетична послідовність коронавірусу COVID-19. Це неймовірна оперативність.

ВООЗ і її партнери займаються організацією клінічних випробувань вакцини в багатьох країнах світу, щоб порівняти їх результати і прийти до спільного знаменника щодо того, яка вакцина найдієвіша. Йдеться про дуже масштабне міжнародне дослідження, головна мета якого - отримати надійні дані для винаходу вакцини і ліків від коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, 16 березня 2020 року клінічні випробування на людях вакцини від коронавірусу COVID-19 почалися в американському місті Сіетл. Про старт випробувань заявили також і китайські вчені. Оскільки коронавірус став загальносвітовою проблемою, світ зараз показує неймовірне єднання в питанні пошуку ліків і вакцини від нього.

Зазвичай від моменту винаходу вакцини до початку її випробування на людях проходить чимало часу (до 2-х років), але зараз, в умовах світової пандемії COVID-19, звичні терміни сильно стискаються. Якщо випробування пройдуть успішно, є надія вже в поточному році запустити у виробництво вакцини від COVID-19.

Функція ВООЗ в питанні випробувань вакцини від коронавірусу COVID-19 - консолідація зусиль провідних лабораторій світу і систематизація отриманих результатів. Саме завдяки системному аналізу можна буде визначитися з тим, який препарат є найбільш дієвим і найкращим для випуску на світовий ринок з метою захисту населення планети від COVID-19.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED