Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Волонтери на мотоциклах допомагатимуть швидкій допомозі в Києві

Волонтери на мотоциклах допомагатимуть швидкій допомозі в КиєвіВолонтерсько-рятувальна організація «MotoHelp» і Центр екстреної медичної допомоги міста Києва підписали договір про співпрацю. До цього організація займалася екстреною домедичною допомогою постраждалим в результаті ДТП і терміновою доставкою донорської крові. Тепер вона буде допомагати ще й в роботі швидкої допомоги столиці.

Поки проект пілотний, буде працювати в тестовому режимі. Після отримання інформації від диспетчера швидкої допомоги волонтери на мотоциклах будуть відправлятися на місце виклику. Якщо вони приїдуть швидше, ніж бригада «швидкої», в їх обов'язки входитиме надання пацієнту першої домедичної допомоги та контроль за його станом до приїзду лікарів. Всі члени волонтерського-рятувальної організації «MotoHelp» підготовлені до такої роботи: вони пройшли навчання і мають сертифікати з надання першої медичної допомоги. Також вони укомплектовані аптечками і мають досвід виїзду на ДТП.

Організацію «MotoHelp» організували ще в 2008 році. Її мета - вивести на новий, більш високий рівень допомогу постраждалим під час ДТП, а тепер - й іншим пацієнтам. У 2014 році «MotoHelp» стала громадською організацією і брала участь у наданні екстреної медичної допомоги постраждалим під час активної фази Революції Гідності в Києві на Майдані Незалежності.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED