Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Схильність до сліпоти можна буде визначати за аналізом крові

Схильність до сліпоти можна буде визначати за аналізом кровіЗа аналізом крові можна буде визначити, схильна людина до розвитку сліпоти чи ні. Йдеться про результати досліджень вчених з Університету Манчестера (Великобританія), інформацію про яке публікує видання Nature.

Отже, аналіз крові допоможе виявляти схильність до вікової макулодистрофії, яка вражає сітківку ока і призводить до погіршення, а іноді й втрати зору. За багато років до появи симптомів хвороби у людей, схильних до неї, в крові виявляється підвищений рівень білка FHR-4. Його показники можна вимірювати при стандартному аналізі крові.

Завдяки ранньому виявленню схильності до хвороби пацієнт зможе заздалегідь отримувати ліки, які не допустять її розвитку. Медикаменти ефективні тільки на ранній стадії розвитку хвороби, а значить, дане дослідження може допомогти багатьом людям не осліпнути згодом. Це відкриття має потягти за собою масове тестування людей на приналежність до групи ризику щодо вікової макулодистрофії, вважають вчені з Університету Манчестера.

Для дослідження були вивчені результати аналізу крові 1000 пацієнтів. Вчені вважають, що це відкриття дає поштовх новому напрямку лікування, який буде направлено на зниження рівня білка FHR-4 в крові і зміцнення імунної системи людини. Це дозволить багатьом людям уникнути сліпоти в похилому віці і мати нормальну якість життя.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED