Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

З 1 березня для перетину кордону з Росією українським пацієнтам знадобиться закордонний паспорт

З 1 березня для перетину кордону з Росією українським пацієнтам знадобиться закордонний паспортЗ 1 березня 2020 року змінюються правила перетину кордону з Російською Федерацією для громадян України. З цього часу українцям потрібно буде для в'їзду в Росію пред'являти закордонний паспорт, а не внутрішній, як було раніше. Цю інформацію потрібно враховувати українським пацієнтам, які їдуть в Росію.

Інформацію про зміну режиму в'їзду в Росію повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. При цьому, щоб потрапити з РФ в Україну, українським громадянам і раніше досить надати внутрішній паспорт. Експерти прогнозують, що наступним кроком може стати введення візового режиму між Україною і Росією. Все це становить чималі труднощі для громадян України, які хочуть вирушити в сусідню країну з яких-небудь причин, пов'язаних, в тому числі, і з медициною. В Україні і Росії проживає багато родичів, тому бувають випадки подорожі лежачого хворого в сусідню країну і назад для візиту або для переїзду на постійне місце проживання. Організацією подібної поїздки потрібно займатися заздалегідь.

Використовувати для неї не тільки спеціалізовану службу перевезень пацієнтів, а й оформити закордонні паспорти хворому і членам його супроводу, якщо цих документів у них поки немає.

Пацієнтам, прикутим до ліжка, буде досить важко оформити закордонний паспорт. На щастя, зараз з'явилися сервіси з виїзного оформлення документів. Співробітники міграційної служби можуть приїхати з усім необхідним обладнанням додому до людини з обмеженими можливостями пересування. На сьогодні послуга доступна в 9-ти містах України. Однак вартість такого оформлення паспорта буде вища, ніж стандартна процедура.

Про перевезення пацієнтів між Україною і Росією потрібно знати наступне:
  • Для цього з 1 березня 2020 року буде потрібно закордонний паспорт.
  • Якщо пацієнт лежачий, під час митного і паспортного контролю він залишається в транспортному засобі, інспектори підходять до нього.
  • У багажі у пацієнта не повинно бути зброї, наркотичних, токсичних речовин, сильнодіючих ліків, предметів мистецтва.
  • Суму понад 10 тисяч доларів, яку перевозять пасажири, потрібно декларувати.
  • Якщо кордон перетинає неповнолітній, його повинні супроводжувати батьки, або у нього має бути нотаріально завірений дозвіл на виїзд за кордон від батьків, якщо відсутній хоча б один з них.
Подорож з хворим за кордон вимагає підготовки. Краще заздалегідь подбати про все і скористатися послугами компаній, що спеціалізуються на перевезенні пацієнтів між країнами.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED