Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Закуплені ліки проти розсіяного склерозу

Закуплені ліки проти розсіяного склерозуЗа замовленням Міністерства охорони здоров'я України UNDP Ukraine / ПРООН в Україні закуплено високоефективний препарат для лікування розсіяного склерозу. Ліки вже передано в українські регіони.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«Препарат «Фінголімод» в минулому році було закуплено вперше. Вартість річного курсу лікування буде становити близько 32 тис. грн, але ще рік тому його вартість була близько 400 тис. грн в аптечній мережі. Такого зниження ціни вдалося досягти шляхом підвищення конкуренції завдяки тому, що оригінальний препарат втратив патентний захист, і інші виробники отримали можливість виробляти генеричні препарати», – йдеться в повідомленні.

В Україні близько 20 тис. хворих на розсіяний склероз, однак при формуванні потреби на 2019 рік регіонам була заявлена потреба тільки для 3,5 тис. пацієнтів.

Очікується, що незабаром вдасться ще більше знизити вартість лікарських засобів шляхом збільшення конкуренції між виробниками ліків, як оригінальних, так і генеричних форм.

Також вже розподілені в регіони ліки проти: хвороби Гоше, онкологічних, серцево-судинних захворювань, ліки для дітей, хворих на розлади психіки та поведінки зі спектру аутизму з шизофренією, афективними розладами, гіперкінетичними розладами, медичні вироби для оперативного лікування судинно-мозкових захворювань, медичні вироби для забезпечення розвитку донорства крові та її компонентів, мукополісахаридоз, для онкогематологічних хворих, протитуберкульозні препарати, раку молочної залози, легеневої артеріальної гіпертензії, препаратів для лікування безпліддя жінок методами допоміжних репродуктивних технологій.

Відповідні накази про розподіл ліків і медичних виробів в регіони розміщені на сайті міністерства.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Міністерство охорони здоров'я України затвердило перелік лікарських засобів і медичних виробів, які будуть закуповуватися за кошти державного бюджету 2020 року, триває збір потреби регіонів.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED