Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Відбулася конференція ВООЗ з питань мультирезистентного туберкульозу

Відбулася конференція ВООЗ з питань мультирезистентного туберкульозу10 грудня відбувся регіональний семінар ВООЗ з питань міждержавного операційного дослідження оновлення протоколів лікування антибіотикорезистентні туберкульозу.

На конференції були присутні представники міжнародних організацій та європейських країн.

Учасники, з метою підвищення рівня контролю над проблемою ознайомилися з системою оперативних досліджень захворювання, клінічними аспектами сучасного лікування туберкульозу та моніторингу хвороби.
Особливу увагу було приділено питанню імплементації національних вимог до протоколів лікування туберкульозу, в тому числі мультирезистентного.

"Ця нарада відбувається в критичний період боротьби з туберкульозом. В період коли з'являються нові методи діагностики та препарати для лікування туберкульозу. Але саме в цей період туберкульоз продовжує щорічно вбивати більше людей ніж будь-яка інша інфекційна хвороба. Ми усвідомлюємо критичну важливість докладання максимальних зусиль для ліквідації туберкульозу в Україні. Адже від прогресу в нашій країні залежить і перспектива ліквідації туберкульозу в Європейському регіоні ВООЗ" - зазначила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

В кінці конференції відбувся обмін інформацією про стан хвороби між країнами.

Уряд України в кінці листопада 2019 року погодив ряд значущих документів в сфері протидії туберкульозу:
  1. Державну стратегію в області протидії ВІЛ-інфекції / СНІДу, туберкульозу, та вірусних гепатитів на період до 2030 року.
  2. Стратегію розвитку системи протитуберкульозної допомоги.
Також МОЗ України затвердив новий Стандарт з інфекційного контролю за туберкульозом який вступить в силу в липні 2020 року.

Україна стала однією з перших країн де почали використовувати нові методи лікування антибіотикорезистентного туберкульозу.  Зокрема, з травня 2019 Бедаквілін доступний по всій Україні.  До кінця року буде отримано наступну партію Бедаквіліну, та 4800 курсів Деламаніду які повністю задовольняють потреби на 2020 рік.

Автор: Наталія Холявицька.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED