Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Поділ функцій головних лікарів медзакладів: чи буде це ефективно?

Мінздрав пропонує поділ функцій головних лікарів мед закладів: відповідний проект змін вже підготовлений відомством. Про це на своїй сторінці у соцмережі facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун. Голова відомства пояснює такий крок тим, що головні лікарі зараз виконують величезний об`єм роботи, який у деяких розвинених країнах виконують два фахівця: директор, на котрого лягають ключові адміністративні питання та менеджер, який координує всі медичні процеси.

Таким чином не перевантажується один фахівець та більш ефективно налагоджується робота медичного закладу. Але введення посади гендиректора і медичного директора в лікарні стане хорошою ініціативою тільки при роботі в парі, пише ГолосUA, посилаючись на думку санітарного лікаря-епідеміолога Юлія Жигалова.

Раніше в українських лікарнях була посада головного лікаря, який одночасно виконував функцію директора, лікаря, господарника і т.д. Звичайно, у нього заступники, що не знімало з головного лікаря здебільшого навантаження. Введення посади гендиректора і медичного директора, як це подає МОЗ це хороша ініціатива. Але тільки за умови роботи в тандемі. За словами експерта, кожен з них повинен радитися і приймати до уваги пропозиції один одного. 

Важливо розуміти, що менеджер не медик, а головний лікар не обов'язково повинен бути менеджером. Головний лікар повинен узгоджувати свої пропозиції по медичній частині з менеджером, а гендиректор повинен буде знаходити найоптимальніші варіанти в забезпеченні лікарні і при цьому, радитися з головним лікарем. Тільки за таких умов кожен зможе приділяти більше уваги своїм спрямуванням.

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED