Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медичне ноу-хау:як українці допомагають іноземцям уникати депресії

Український стартап допомагає уникнути депресіїІдея слідкувати за своїм здоров’ям з допомогою гаджетів та спеціальних програм не нова, але українські стартапери відрізнились унікальною розробкою. Анна Старинська та Ілля Чайковський створили Cardiolyse близько трьох років тому. Спочатку вони хотіли створити механізм, який би дозволив передбачати розвиток серцево-судинних хвороб. Наразі українські лікарі для діагностування хвороб серця використовують таке оснащення - кардіологічне обладнання

В процесі роботи над проектом було знайдено механізм передбачення станів, які призводять до депресії: втома, перевтома, вигоряння. А депресія, за висновками Всесвітньої організації охорони здоров’я, являється основною причиною, яка провокує поганий стан здоров’я та інвалідність людей у всьому світі.

Наразі цей проект використовується страховими компаніями в корпоративному сегменті. Ним користуються в Німеччині, Великобританії, Мексиці, Казахстані. Оскільки в Україні медична страхова діяльність поки не розвивається, реалізувати свій проект українці в рідній країні не можуть.

Читайте також: Инновации в медицине: самые-самые биомедицинские стартапы Украины

Проте різні країни світу не лишають себе можливості використати унікальний продукт. Зокрема, планується співпраця з Китаєм. Проект Cardiolyse буде брати участь у дослідженні здоров’я півмільйона китайців разом з біобанком China Kadoorie Biobank та Оксфордським університетом. Мета проекту – зрозуміти, чому деякі жителі Китаю більш схильні до серцево-судинних хвороб, ніж інші.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED