Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні планується підвищити рівень якості психологічної допомоги ветеранам

В Україні розробляється нова програма надання психологічної допомоги ветеранамУ зв’язку з гострою потребою, що є в країні, Міністерство охорони здоров’я України спрямувало діяльність на забезпечення якісної психологічної, психосоціальної, психіатричної допомоги ветеранам. До цього вже зроблений перший крок – затвердження концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні, що буде реалізовуватись на період до 2030 року.

Наразі розробляється план заходів, які будуть проводитись в рамках реалізації концепції. В розробці беруть участь фахівці Міністерства охорони здоров’я, міжнародні та українські експерти, громадські та ветеранські організації. Планується забезпечити ветеранів чіткою картою послуг, служб та сервісів. Головне завдання – надати ветерану впевненість в тому, що він не має вирішувати свою проблему самостійно.

Планується приділяти велику увагу профілактиці психічних розладів. Для цього буде розроблена програма розвитку стійкості до стресів. Також в рамках програми ставиться ціль зруйнувати те ставлення до психічних розладів, яке зараз є в суспільстві.

В планах створення Національного центра лікування посттравматичних стресових розладів для ветеранів і членів їх родин. Щоб надавати якісну психологічну допомогу, соціальні працівники, волонтери, поліціянти, вчителі, працівники служби зайнятості та інші люди, які тісно контактують з ветеранами, будуть проходити спеціальне навчання з освоєння психологічних методів.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED