Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Хвиля харчових отруєнь дітей в садочках

Діти з трьох областей Україли отруїлись в дитсадках продуктами харчуванняОдразу в декількох областях України діти в дошкільних навчальних закладах отруїлись продуктами харчування.

В Полтавській області 25 квітня 8 дітей віком від 2,5 до 8 років отруїлись через ротавірус. В цей же день 7 вихованців дитячого садка в м. Бердянськ теж отримали отруєння. Причини другого випадку поки не названі.

Наступний випадок отруєння дітей в садочку – м. Умань. Там в період з 21 по 24 квітня 9 дітей відправили на лікування в заклад охорони здоров’я по причині харчової токсичної інфекції. Причину отруєння вже встановлено. Нею стало порушення санітарних норм.

В Україні діє мораторій на перевірки підприємств, в тому числі постачальників продуктів харчування в дитячі садки та школи. Планові перевірки проводяться, але цей механізм не настільки ефективний, щоб забезпечити необхідний рівень якості харчування.

В звіті Держпродспоживслужби від 3 квітня 2018 року вказано, що впродовж 2017 року Служба виявила велику кількість порушень у постачанні харчування дітей у школах та дитсадках. Держпродспоживслужба наголошує, що батьки мають право вимагати в адміністрації навчального закладу документи на харчову продукцію.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED