Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Отруєння грибами: до лікарні потрапила вся сім’я

Отруєння грибами: до лікарні потрапила вся сім’яСім’я з 6-ти чоловік, серед яких двоє дітей 5-ти та 7-ми років, потрапила до реанімації, отруївшись грибами. Сталося це на Житомирщині, хворих шпиталізували до Бердичівської центральної міської лікарні. Про це повідомляє сайт tsn.ua.

Отруєння сталося внаслідок вживання родиною лісових грибів. Постраждалі все життя жили біля лісу і вважали себе добрими грибниками, які розуміються, що можна збирати, а що ні. Проте цього разу вони помилилися: зібрали сироїжки, лисички, почистили їх, відварили, підсмажили і з’їли, а за півгодини відчули перші симптоми отруєння.

Коли постраждалих доставили до лікарні, їхній стан був важким, але не таким, що загрожував життю. Після грамотно проведених реанімаційних дій самопочуття всіх членів родини покращилося.

Лікарі пояснюють, що наявність поряд із нормальними грибами зрізаних отруйних сприяє потраплянню до них токсинів. Саме тому їстівні гриби, цілком нормальні на вигляд, можуть стати отруйними, і про це не здогадається навіть найдосвідченіший грибник.

Лікарі вкотре наголошують на небезпеці вживання лісових грибів, особливо це стосується дітей. Дитячий організм не містить необхідних ферментів для перетравлення навіть звичайних грибів, цю страву краще взагалі не вживати до 10-12 років.

Головні ознакиОтруєння грибами: до лікарні потрапила вся сім’я отруєння грибами – сильна нудота, блювання, діарея, підвищена температура тіла, біль у животі. Якщо подібні симптоми з’явилися після вживання грибів, слід негайно викликати швидку допомогу, адже самолікування може призвести до смерті людини.

Щороку в Україні влітку фіксуються випадки отруєння грибами, багато людей померло, але це не зупиняє нових шукачів пригод та любителів даної страви. Ми живемо в такий час, коли не можна з упевненістю говорити про безпечність харчових продуктів, які ростуть у лісі, в дикій природі. Тож вживати варто лише гриби промислового виробництва, особливо відповідально слід поставитися до здоров’я та життя своїх дітей. Не ризикуйте заради мимовільного задоволення, збирати та їсти лісові гриби вже давно стало вкрай небезпечним. 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED