Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Від чого страждає наш зір, та що з цим можна зробити?

Від чого страждає наш зір, та що з цим можна зробити?Очі – це орган, який використовується людиною чи не найчастіше у своєму повсякденному житті, адже більше 80 % діяльності пов’язані саме із зором. В сучасному інформаційному світі, де без комп’ютерів та інших гаджетів неможливо уявити свого життя, проблеми із погіршенням зору стають все більш розповсюдженими. Проте не лише в техніці проблема, іноді є й інші причини страждання наших очей.

Причини погіршення зору

  1. Як не дивно, до досить розповсюджених причин погіршення зору відносять патології хребта. Травма чи інфекційне ураження хребта, зміщення хребтів в області пролягання спинного мозку негативно впливають на гостроту зору. Адже спинний мозок тісно пов’язаний з очима. Іноді травми під час пологів теж призводять до погіршення зору у жінок.
  2. Хвороби – ще одна розповсюджена причина зниження якості зору. Мова йде про, наприклад, венеричні чи інфекційні захворювання, під час яких мікроби або віруси уражають нервові закінчення усіх органів, в тому числі й очей.
  3. Втома, а надто перевтома негативно впливають на якість зору. Недосипання, неправильне харчування та стреси зношують наше тіло, і очі також. При перевтомі очі червоніють, сльозяться, чешуться, зображення перед собою може пливти, а зір ставати все гіршим і гіршим.
  4. Накопичення шкідливих речовин в організмі – причина найбільш серйозних патологій очей. Організм забруднюється шкідливими речовинами, які накопичуються і не виходять з нього. Це шлаки, які шкодять зокрема й очам.
  5. Шкідливі звички також призводять до проблем з очима. Люди, які палять, зловживають алкоголем чи наркотиками, ніколи не мають гострого зору. Дослідження показують, що через деякий час після потрапляння в людський організм речовин, пов’язаних з палінням, алкоголем чи наркотиками, в очних судинах починають відбуватися сильні патологічні зміни. Неправильне та недостатнє кровопостачання органів зору невпинно веде до погіршення зорової функції людини.
Очі – це багатство людини, за допомогою якого вона може пізнавати цей яскравий, неймовірний світ. Тож треба зробити все, щоб вберегти їх від шкідливих впливів навколишнього середовища, та бачити чітко і ясно до самої старості.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED