Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому з’являються прищі на шкірі перед початком місячних?

Чому з’являються прищі на шкірі перед початком місячних?Одна із найбільш розповсюджених жіночих проблем – поява прищів на шкірі перед початком чергових місячних. Мова йде не лише про підлітків, а й про дорослих жінок, які регулярно зіштовхуються з цим неприємним фактом. Чи можна якось цьому зарадити? Щоб розбиратися в питанні, треба знати причини появи висипань.

Чому з’являються шкірні висипання перед менструацією?

Поява прищів прямо перед початком менструації пов’язана з фізіологічним жіночим циклом, впродовж якого відбуваються гормональні зміни в жіночому організмі. Менструальний цикл складається з декількох фаз. Під час першої, фолікулярної фази відбувається посилене вироблення гормонів естрогенів, які пригнічують вироблення жиру сальними залозами та підвищують рівень синтезу гіалуронової кислоти. У результаті шкіра виглядає зволоженою та здоровою.

Друга фаза менструального циклу – період овуляції, під час якого спостерігається зниження рівня естрогену та підвищення рівня прогестерону, який сильно впливає на роботу сальних залоз. Таким чином, прогестерон робить роботу сальних залоз більш інтенсивною та провокує запальні процеси на шкірі, що проявляються прищами.

Третя та четверта фази, лютеінова та десквамації, проходять спокійно, без впливу на стан шкіри. Отже, вся причина у прогестероні, що набуває свого піку під час овуляції.

Чи можна запобігти виникненню прищів?

Оскільки сальні залози будуть працювати дуже інтенсивно перед настанням менструації, в цей період слід дотримуватися дієти: виключити жирні та гострі страви, солодощі. Це може допомогти уникнути неприємних висипань на шкірі, які так псують настрій жінкам.

З роками кількість прищів перед місячними буде скорочуватися, адже сальні залози працюватимуть менш інтенсивно. Але навіть якщо висипання все одно з’являються, не варто засмучуватися. Адже це все тимчасові явища, які, до того ж, легко пояснити з наукової точки зору. А значить, вони нестрашні для здоров’я, що є головним. Що ж до естетичної сторони питання, неприємні висипання завжди можна приховати вдало зробленим макіяжем.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED