Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як захистити себе від ГРВІ?

Як захистити себе від ГРВІ?У сезон розростання грипу та ГРВІ, дуже легко захворіти. Яких простих і елементарних правил потрібно дотримуватися, щоб захистити себе. Розберемо кілька практичних порад.
  • Хороший сон
Вченими було проведено дослідження, в ході якого з'ясувалося, що при нестачі сну і при частому пробудженні, порушується робота генів, що відповідають за імунітет. Тобто, ризик захворіти на застудні захворювання набагато більший у тих людей, у яких сон по 7 і менше годин. Також, нічний сон дуже важливий тим, що саме вночі утворюються імунні клітини в кістковому мозку. Тому, щоб краще спати намагайтеся, перед сном розслабитися: зробіть вечерню прогулянку і пийте менше рідини на ніч.
  • Мийте руки
На вигляд, простий спосіб помити руки з милом, може значно знизити ризик застудитися або запобігти появі інших інфекцій. Небажано торкатися на вулиці руками до носа, рота й очей.
  • Не дотримуйтесь суворих дієт
У холодну пору року наш організм перебуває в стресовому стані через брак тепла і сонця. Багато енергії витрачається нашим організмом на вироблення тепла та його зберігання. Тому піддавати його зайвому стресу зовсім не бажано, намагаючись зменшити калорійність раціону. Це може згубно вплинути на ваше здоров'я.
  • Обов'язково провітрюйте приміщення
Попри сучасну техніку з використанням кондиціонерів з очисниками повітря, обов'язковою умовою є провітрювання офісів, квартир, особливо якщо хтось хворіє.
  • Вітаміни
Вітамін D: при низькому виробленню вітаміну D, значно зменшується утворення речовин, які стимулюють роботу імунної системи. Відповідно ризик захворіти на застуду збільшується в кілька разів. У холодну пору року, компенсувати вітамін досить складно, тому після консультації з лікарем (здачі аналізів, призначенням відповідного препарату і його дозування), можливо, треба приймати спеціальні біодобавки.

Вітамін С: цей вітамін нормалізує роботу імунної системи та бере участь у процесі утворення спеціального білка для захисту з вірусами – інтерферону. Продукти, які містять вітамін С: квашена капуста, цитрусові, смородина. Вживайте їх часто в невеликій кількості.

Вітамін А: низький рівень вітаміну призводить до порушення сну, спазмів в м'язах аж до виникнення судом. Для того, що б такі проблеми не виникали потрібно вживати продукти, які містять вітамін А: курага, томати, гречана крупа.

І звичайно ж, не забувайте включати у свій раціон інші сезонні овочі та фрукти, які багаті на вітаміни.
  • Займайтеся спортом
Не виснажливі тренування, які тривають не більше ніж годину, значно зміцнюють наш імунітет. Головне прислухатися до свого організму і не перестаратися.

Пам'ятайте про те, що найкращий захист від грипу - це вакцинація.  Від простудних захворювань вони не робляться, тому в цьому випадки вам допоможе прості дотримання правил гігієни, одягання маски в приміщенні, в якому знаходитися хвора людина та провітрювання кімнат.
 
У випадках появи у вас симптомів (слабкість, головний біль, кашель), зверніться до лікаря.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED