Перевозка больных

Чи важливі вітаміни для вагітних?

Відповідь на це питання однозначна: всі фахівці схиляються до того, що під час вагітності потреба у вітамінах та мікроелементах в організмі вагітної жінки збільшується, тому цих речовин потрібно вживати більше. Але питання про те, в якому вигляді їх вживати, вже багато років залишається відкритим і визиває багато спорів.

Правильне харчування – наше все!

Багато науковців вважають, що вживати синтетичні вітаміни та мікроелементи не варто, бо вони не є природніми.

Також існує думка, що всі необхідні елементи жіночий організм спроможний отримувати із продуктів харчування, бо це відрегулювала матінка-природа багато тисячоліть тому. Це дійсно так, але існує декілька «але»:

  • Мало хто з жінок має можливість харчуватися правильно і повноцінно
  • Більшість продуктів вміщають речовини, які зовсім не корисні для організму людини, хоча вони вважаються безпечними
  • Овочі та фрукти часто обробляють різними препаратами, щоб подовжити їх термін лежкості та зберегти товарний вигляд, але вони понижують корисність
  • Необхідно вживати продукти так, щоб корисні речовини з них добре засвоювалися, але комбінації ці знають небагато людей, у багатьох просто не має часу розбиратися

В результаті вагітна жінка може не отримати необхідні мікроелементи, що в свою чергу, може визвати значний дефіцит, який призведе до виникнення проблем під час вагітності. Тому більшість лікарів-гінекологів рекомендують жінкам під час планування та вагітності вживати комплекси полівітамінів, але рекомендують надавати перевагу надійним виробникам, які враховують особливості різних періодів вагітності, таких як Femibion.

Особливості комплексу вітамінів Фемібіон

Виробник цього препарату врахував усі потреби жіночого організму у різні періоди очікування дитини. Варто знати, що починати приймати вітаміни разом із зачаттям – правильне рішення, але краще розпочинати підготовку заздалегідь, бо ліпше, щоб в організмі матері був запас деяких речовин.

Тому було розроблено два препарати:

  1. Фемібіон 1 – це комплекс, який необхідно розпочинати вживати вже на етапі планування дитини. Для гармонічного розвитку маляти його вживають до 12 тижня включно.
  2. Фемібіон 2– цей препарат, в якому враховані збільшені потреби у поживних речовинах матері і дитини, вживають, починаючи з другого триместру, тобто з 13 тижня вагітності та продовжувати вживати до самих пологів.

При цьому правильне харчування та здоровий образ життя ніхто не відміняв! Більш того перед вживанням будь-яких препаратів, в тому числі комплексів вітамінів, варто порадитися із лікарем, чи немає будь-яких протипоказань.