Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як контролювати рівень глюкози в крові домашніх умовах?

Як контролювати рівень глюкози в крові домашніх умовах?Сьогодні ринок медичних товарів надає нам діагностичні прилади, які здатна використовувати людина, що не має медичної освіти. Ці пристрої досить компактні та не складні в застосуванні. Навіщо вони потрібні, запитаєте Ви?  Основне призначення – це самостійний контроль показників стану здоров'я та перебігу різного роду захворювань, для пацієнтів в домашніх умовах. Необхідно виміряти рівень глюкози або холестерину в крові – все це стає, можливо. Причому результати такої домашньої діагностики точні, й при визначенні відхилень від норми Ви зможете одразу ж сповістити свого лікаря. Розберемо, один з таких девайсів – глюкометр.

Рівень глюкози в крові є одним із важливих параметрів стану здоров'я, тому його контроль необхідний як діабетикам, так і спортсменам та людям, які входять у зону ризику. Відмінність буде лише в кількості проведення вимірювань.

Наприклад, такий серйозний діагноз як цукровий діабет, цілком можна поєднати з побутом, при дотриманні всіх рекомендацій лікаря. Застосуванні глюкометра, як раз є однією з них. З його допомогою, можливо, контролювати рівень глюкози в крові, добиваючись при цьому стабільних результатів:
  • рівня глікованого гемоглобіну (біохімічного показника крові, що показує середній вміст рівня глюкози за тривалий період);
  • рівня глюкози плазми натще;
  • рівня постпрандіальної глікемії (індикатор через дві години після приймання їжі).
Дотримуючись цих показників, можливо, контролювати своє захворювання.

Для отримання правдивого результату необхідно вибрати якісний глюкометр, та відповідно правильно його застосовувати. У цьому Вам допоможе лікар, оскільки всі випадки є індивідуальні.

Наприклад, при діабеті І типу, потрібно регулярне введення інсуліну, тому вимірювати рівень глюкози необхідно близько 4-5 разів на день, а при діабеті ІІ типу, коли приймаються таблетовані препарати на регулярній основі – один раз в день.

Застосування глюкометра

  1. Налаштувати прилад (час, калібрування, одиниці виміру).
  2. Потрусити рукою, для збільшення притоку крові.
  3. Вимити руки та обробити антисептиком.
  4. Підготувати до роботи глюкометр, вставивши тест-смужку (до упору!).
  5. Зробити прокол пальця (скарифікатором або автоматичною ручкою-проколювачем).
  6. Нанести краплю крові на смужку.
  7. Чекати результату на екрані (близько 5-30 сек.).
  8. Витягти тест-смужку та утилізувати її.
Для кожного девайса є свої окремі правила у використанні, які вказані в інструкції.

Також необхідно пам'ятати, що до кожної моделі глюкометра необхідні певні витратні матеріали (тест-смужки)!  Всупереч схожої ідентичності зовні, всі вони є абсолютно різними.  Також вид смужок залежить від методу вимірювання глюкози в крові – фотометричним (рівень глюкози визначається зміною кольору) або електрохімічним методом (висвічуються цифрові свідчення).
 
Прилад та витратні матеріали до нього продаються в аптеках, спеціалізованих магазинах товарів для здоров'я або на сайті компанії https://market.itmed.org/.
 
Цей діагностичний прилад ми рекомендуємо мати вдома.  Він не займає багато місця, та з його допомогою Ви завжди зможете оцінити свій стан без додаткових фінансових та часових витрат.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED