Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як швидко відновити сили після безсонної новорічної ночі?

Як швидко відновити сили після безсонної новорічної ночі?Новорічна ніч – це не лише свято, на яке ми очкуємо впродовж усього року, а ще й неабиякий стрес для організму. І недивно, адже для людини не є природним не спати вночі, особливо якщо до цього вона дотримувалася більш-менш чіткого режиму дня. Цього року в нас немає тривалих святкових вихідних, більшості людей вже треба 2 січня виходити на роботу. До того ж, сімейні клопоти, діти, невідкладні справи – все це не дозволяє більшості людей спати весь день 1 січня. Тож як швидко відновити сили після безсонної новорічної ночі, щоб наступний день не виявився кошмаром?

Як залишатися бадьорим 1 січня?

Отже, наступні прості поради допоможуть краще себе почувати на наступний день після святкової ночі:
  • Пийте каву, але в обмеженій кількості і лише в першій половині дня. Цей ароматний напій допоможе прокинутися та привести думки до ладу, проте зловживати ним не варто. 1-2 чашки кави в першій половині дня – це максимум, який можна собі дозволити. Ближче до вечора каву пити не можна, інакше існує великий ризик, що і в наступну ніч не буде змоги нормально виспатися, сон буде неглибоким та неспокійним. А це вже зовсім погано для наступного робочого дня.
  • Обов’язково поснідайте. Щоб отримати сили після безсонної ночі, треба зарядитися енергією з повноцінного сніданку. Найкраще для цього підійде каша чи омлет, а ось солодощі краще поки не їсти.
  • Не лінуйтеся робити зарядку. Після ранкових фізичних вправ ви відчуєте легкість та бадьорість. Головне – примусити себе встати з ліжка та виконати декілька простих вправ.
  • Якомога раніше покиньте приміщення та вийдіть на свіже повітря. Це дозволить кисню швидше надійти до мозку та крові, що зробить вас більш енергійними. До того ж, якщо день видався сонячним, це позитивно вплине на настрій та психічний стан.
  • Пийте більше води впродовж дня та їжте овочі. Через недосипання організм потребує багато енергії, і ми її часто поповнюємо за допомогою калорійної їжі. Проте це неправильно, адже така енергія швидко зникає, їсти хочеться знову, а фізичною активністю, навпаки, не хочеться займатися. Тому найправильніше після новорічної ночі їсти овочі та фрукти, а також злаки. І не забувайте про те, що для нормального функціонування організму треба пити багато води.
  • Не переїдайте та не пийте алкоголь. Втомлений безсонною ніччю мозок буде вимагати задоволення, яке найпростіше отримати через їжу. Та якщо ви переїсте, то одразу ж відчуєте страшенну втому замість бадьорості. Також 1 січня краще забути про алкоголь: він дуже погано впливає на сон та відновлення нормального самопочуття.
  • Не лягайте спати вдень. Якщо ви хочете бути працездатним 2 січня, краще перетерпіти та не лягати спати 1 січня вдень. Адже ви можете проспати аж до вечора, а потім знову півночі гуляти. В результаті відновити звичний режим дня буде досить складно.
Ще слід розуміти, що після безсонної ночі ні в якому разі не можна сідати за кермо. Це надзвичайно небезпечно, адже сонний водій так само погано контролює свої реакції, як і п’яний. А якщо ще додати похмілля, то керування автомобілем стане вкрай небажаним та нерозумним вчинком.

Новий рік – це чудове, казкове свято, яке багато хто звик зустрічати весело, гуляючи всю ніч аж до ранку. Проте вже наступного дня більшості дорослих треба бути бадьорими. Щоб відновити працездатність та нормальне самопочуття після безсонної ночі, варто дотримуватися простих, але дієвих правил.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED