Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Перша взуття малюка: як зробити правильний вибір та не нашкодити здоров'ю

Перша взуття малюка: як зробити правильний вибір та не нашкодити здоров'юКоли дитина тільки починає стояти на ніжках, часто батьки одразу ж, прагнуть його взути в якісь милі сандалики або починають підбирати ортопедичне взуття. Але чи потрібно це дитині, якщо він ще не вміє повноцінно ходити та бігати, і як неправильно підібране взуття зможе нашкодити здоров’ю?
  • Чи є сенс купувати взуття до року?
Відповідь проста – Ні! Дитина буде вставати та робити свої перші кроки, без наявності «супер» модного і спеціального взуття, а тільки тоді, коли його організм буде готовий до цього.

У холодну пору року, щоб захистити ніжки від холоду, віддайте перевагу тепленьким пінеткам.
  • Домашнє взуття
Взуття захищає ноги від переохолодження, бруду, а вдома носити його дитині не має сенсу. Воно буде тільки заважати відчувати стопу. Краще купіть теплі шкарпетки, зі спеціальною підошвою (прогумованої).
  • Як правильно вибрати взуття малюкові?
В ідеалі намагайтеся при будь-якому зручному випадку, дозволити ходити дитині босоніж. Будь то берег річки, моря, або трава. Дитина повинна навчитися відчувати різноманітні поверхні, при цьому масажуючи стопи.

При виборі першого взуття зверніть увагу на його вагу (має бути легким) і буде воно зручним для вашої дитини. Якщо це зимове взуття, то виберіть, щось з валянок. Вони повинні бути теплими, вологонепроникними, і ні в якому разі не фіксувати або пережимати ногу. Адже ваша дитина не планує підкорювати гірські вершини.
  • Взуття, яка попереджає плоскостопість?
Потрібно пам'ятати, що не існує такого взуття, яке б змогло б виправити деформацію стопи, без комплексного лікування всього опорно-рухового апарату або навпаки попередити плоскостопість.

Профілактичне взуття, не може вплинути на стан стоп (викликати плоскостопість або його повністю вилікувати). Тому взувати дитину у річ, яка йому, по суті, не потрібна не завжди вірний варіант.

Вибирайте взуття, відповідно за розміром, а не на виріст. Воно має бути легким і гнучким. Єдине, що можна використовувати з корекційного у взутті, це щільний задник. Оскільки, п'ятка ще не стійка, і її положення міняється при кожному кроці.
  • Міфи про перше взуття
  • Взуття повинне допомогти сформуватися стопі: навпаки взуття не повинне заважати розвитку стопи, воно має бути комфортним, щоб стопа розвивалася, так як дано природою. Тільки при наявності певних деформацій лікар-ортопед може, призначити застосовування спеціальних вставок в звичайне взуття.
  • Одягати щільні черевики, як тільки дитина починає стояти: міф про те, що потрібно відразу ж взуватися, щоб нога не деформувалася від плоскої підлоги в будинку або рівного асфальту, не має підстав. Так, дитину треба поступово привчати до носіння взуття, але ще раз нагадаємо про її зручність і якість.
Пам'ятайте, що здоров'я і якість життя вашої дитини залежить від вас. Тому, навіть такий простий на вигляд – вибір взуття вимагає грамотного підходу.

Автор: Наталія Холявицька


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм