Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Дитина часто хворіє в дитячому садку? топ 6 причин

Дитина часто хворіє в дитячому садку? топ 6 причин Дитячий сад – необхідний етап розвитку дитини. В садочку малюк розвивається в колективі, навчається, пізнає світ і освоює безліч інших навичок. Та часто пізнавальний процес переривається хворобами, а разом з ними капризами та сльозами.

Чому так відбувається?

Чому один малюк ходить в садочок кожного дня здоровий та життєрадісний, а інший після відвідування тієї ж групи протягом декількох днів хворіє наступні декілька тижнів? Це пояснюється декількома факторами:
  • Імунна система дитини вчиться боротись з вірусами. Це не погано для здоров’я дитини, навіть навпаки. Організм тренується співіснувати з навколишнім світом та його небезпеками.
  • Батьки занадто активно оберігали свого малюка від будь-яких негативних явищ, в тому числі «кутали» в теплий одяг навіть при теплій погоді, що не дало можливості імунній системі познайомитись навіть з мінімальною кількістю вірусів та бактерій.
  • Прийом імуностимуляторів та жарознижувальних препаратів. В період активного формування імунної системи вказані препарати можуть лише нашкодити та значно послабити захисні функції організму.
  • Психологічний фактор. Як тільки малюк починає хворіти, батьки залишаються вдома або віддають його на догляд бабусі і він отримує увагу, доступ до іграшок і можливість гратись без обмежень. І виходить, що малюку значно комфортніше хворіти, ніж ходити в садочок.
  • В підвищеній групі ризику знаходяться діти батьків-курців (вони схильні до хронічних отитів, гайморитів, алергічного риніту чи бронхіальної астми), алергіки (їх імунна система витрачає всі сили на алергічні реакції, а на боротьбу з хвороботворними організмами ресурсів не залишається).
  • Збільшені мигдалики та аденоїди. Така патологія не дає дитині повноцінно дихати носом, який виступає природним бар’єром від вірусів, холодного, сухого повітря та ін.
Але варто пам’ятати, що кожен окремий випадокіндивідуальний, і для об’єктивного з’ясування причини хвороби потрібна допомогалікаря.

Источник: itmed.org

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм