Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Рак товстої кишки: як запобігти хворобі?

Рак товстої кишки: як запобігти хворобі? Знання про онкологічні захворювання мало не щодня поповнюються важливими відкриттями, і тепер почути від лікаря «рак» — означає почити діагноз, а не вирок. Ключову роль в успішному лікуванні відіграє рання діагностика. Саме тому важливо прислухатись до свого здоров’я та в разі змін йти до лікаря на консультацію.

Симптоми колоректального раку

Колоректальний рак відрізняється тим, що може розвиватись впродовж багатьох років. Саме тому у кожного хворого є багато шансів на вчасну діагностику та успішне лікування. Злоякісні і доброякісні утворення в кишечнику можуть проявлятись однаковими симптомами. Проте це не привід, щоб надіятись на краще і відкладати візит до лікаря до останнього.

Хворого повинні насторожити зміни у відвідуванні туалету. Особливо, якщо це постійні чергування діареї та закрепу. До цього призводить звуження кишківника внаслідок розростання пухлини. Та бактерії все ж продовжують свою роботу і через якийсь час вони розріджують стілець.

Одним із симптомів часто виступає діарея щоранку. Ще одна характерна ознака колоректального раку — екскременти виділяються у вигляді тонкого олівця. Хворий може пускати гази із залишками екскрементів.

Серед інших проявів цього виду раку: анемія, головний біль, задишка та бліда шкіра. Хворий втрачає вагу, при умові, що не вживає цілеспрямованих заходів для цього. Може турбувати довготривале здуття живота, біль та спазми. Часто піднімається невисока температура.

Кров у калі — безпосередній симптом раку?


Насправді, кров у калі сигналізує про інше захворювання — геморой. При цій патології виділяється кров яскраво-червоного кольору, і при цьому не змішана з екскрементами. Колоректальний рак характерний тим, що може спричиняти виділення темно-червоної крові. Але такі виділення практично не можливо помітити при звичайних спостереженнях.

Аналіз на вміст в калі крові – це першадіагностична процедура, яку призначають при підозрі на злоякісну пухлину у кишківнику.Для уточнення або розвіювання підозри також призначають колоноскопію.

Источник: itmed.org
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм