Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

УЗД молочних залоз — турбота жінки про своє здоров'я

Ультразвукова діагностика — це не лише простий метод підтвердження захворювань, але і своєчасне виявлення проблем зі здоров'ям на ранніх стадіях. УЗД молочних залоз рекомендована кожній жінці з метою профілактики цілого ряду жіночих недуг, з яких найбільш серйозна — це рак грудей. 

Щорічно рак грудей на останніх стадіях діагностується у сотень жінок, які нехтували профілактичними оглядами у мамологів і гінекологів. В результаті хвороба дала про себе знати, коли лікування вже не допомагало. Тому з підліткового віку дівчаткам важливо знати, з якою метою жінки проходять профогляди і профілактичну діагностику і як часто це потрібно робити.

НАВІЩО ЖІНЦІ ВЗАГАЛІ ПРОХОДИТИ УЗД ГРУДЕЙ?

Кількість захворювань, якими жінки хворіли раніше в зрілому віці, на жаль, збільшилася і у молодих дівчат. Несерйозне ставлення до свого здоров'я, спадковість, погана екологічна обстановка, часті інфекційні хвороби, травми грудей, нераціональне харчування, стреси, зміни гормонального фону провокують появу в грудях різних утворень — кіст, ущільнень, «вузликів» і т.п . Навіть молодим жінкам до 30 років рекомендовано УЗД молочних залоз з метою профілактичного обстеження раз в два роки.

Після 30 років процедуру слід проходити 1 раз в рік. А жінкам після 50 років УЗД молочних залоз рекомендовано проходити вже 2 рази в рік: у цьому віці сповільнюється вироблення гормонів, наближається менопауза, що може викликати патологічні утворення, як в грудях, так і в матці. Також рекомендовано проходити обстеження жінкам, які перебувають в групі ризику:

  • Жінки, у яких були пізні пологи чи не народжувати

  • З випадками онкології серед близьких родичів — у мами, бабусі і т.д.

  • При вже виявлених раніше ущільненнях або кістах в грудях, навіть якщо ви успішно пройшли лікування. (Кількість і частоту обстежень в таких випадках порекомендує спеціаліст).

ЯКІ ЗАХВОРЮВАННЯ ДОПОМОЖЕ ВИЯВИТИ УЗД ГРУДЕЙ

Крім такого серйозного захворювання, як рак грудей, за допомогою ультразвукової діагностики можна діагностувати доброякісні утворення — кісти, фіброаденому, папіломи, а також запальні процеси. Наприклад, при наявність інфекційного процесу, який жінка сама не помітить, УЗД молочної залози покаже потовщення і невелику набряклість шкірних покривів грудей. Також за допомогою УЗД-діагностики виявляють запальні процеси в грудних лімфатичних вузлах.

Сама процедура абсолютна безпечна і безболісна, оскільки лікар водить датчиком по поверхні грудей, жінка не відчуває ніяких хворобливих відчуттів, а результат обстеження готовий вже через кілька хвилин.

ДЕ ЖІНКА МОЖЕ ПРОЙТИ УЗД МОЛОЧНИХ ЗАЛОЗ

Якщо жінку турбують виявлені самостійно утворення в грудях, зміна їх форми, або просто вона хочете пройти УЗД з метою профілактики, то спочатку можна звернутися в жіночу консультацію або до свого гінеколога. З цим питанням можна звертатися і до сімейного лікаря, який випише направлення до профільного фахівця для обстеження. 

Також свої послуги пропонують безліч приватних центрів жіночого здоров'я і гінекологічних клінік з сучасним обладнанням та кваліфікованими фахівцями. Проходити діагностику в таких профільних центрах набагато зручніше, оскільки в штаті медустанови є інші фахівці «вузького» профілю, які допоможуть знайти справжню причину проблем з жіночим здоров'ям. При виявленні на УЗД будь-якої патології вас направлять на консультацію до мамолога, ендокринолога... Якщо ви не впевнені у виборі медустанови для проходження УЗД молочної залози, шукаєте клініку жіночого здоров'я, то вам допоможе каталог клінік ITMED або безкоштовна консультація наших фахівців.

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм