Перевозка больных

Седанов

ТОП-8 причин звернутись до невролога

ТОП-8 причин звернутись до невролога Хвороби нервової системи – це широкий спектр порушень роботи організму, який може проявлятись різноманітними за своїм характером симптомами. Річ у тому, що нервова система – це мережа, яка розповсюджена по всьому організму. Її розділяють на центральну, периферичну та вегетативну, які являють собою головний та спинний мозок, його зв’язок з м’язами та внутрішніми органами відповідно. 

Існують симптоми, які зустрічаються часто і красномовно сигналізують про гостру потребу звернутись до лікаря-невролога:

  1. Головний біль. Причин головного болю може бути дуже багато, це часта скарга, яку можуть спровокувати як закладений ніс чи лікування зубів, так і серйозні хвороби нервової системи. Насторожити повинні довготривалі болі, а також такі, що змінюються за інтенсивністю і локалізацією. Якщо головний біль дошкуляє, краще зверніться до невролога.
  2. Біль, яка не проходить місяцями чи роками, тобто хронічна. Якщо вона з’явилась після травми, то це закономірно. Проте якщо біль докучає і після відновлювального періоду, варто звертатись за допомогою. Особливо не варто затягувати, якщо вона супроводжується слабкістю, онімінням.
  3. Запаморочення. Вони можуть мати різний характер, невролог зможе допомогти у випадку, коли виникають відчуття, що обертаєтесь ви або предмети навколо вас. А також, якщо вам буває складно стояти рівно та впевнено. Ці патології називаються порушення рівноваги та вестибулярними запамороченнями.
  4. Оніміння та поколювання довготривалого характеру, в одній частині тіла та такі, що виникають раптово.
  5. Сильна слабкість, яка не є наслідком втоми. В такому стані людині буває важко навіть руку підняти.
  6. Нехарактерні мимовільні рухи. Виключення – наслідки вживання деяких ліків та тривоги. В інших випадках вам допоможе невролог.
  7. Судоми. Вони бувають різної інтенсивності та характеру – від посмикування м’язів до сплутаності та втрати свідомості. Зазвичай, судоми – це серйозний симптом захворювання.
  8. Порушення зору, коли воно виникає раптово та одночасно на обидва ока.
  9. Сплутаність свідомості, порушення мови та пам’яті.
  10. Проблеми зі сном. Хоча причин безсоння існує багато, певну їх частину здатен вирішити невролог.
Будьте здорові та не затягуйте з візитом до лікаря, адже вчасне звернення до фахівця значно збільшує шанси на одужання. 

Источник: itmed.org

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм