Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Цукровий діабет: які допоміжні пристрої потрібно придбати додому для лікування?

Цукровий діабет: які допоміжні пристрої потрібно придбати додому для лікування?Кожна людина з діабетом є унікальною. Хтось дотримується суворої дієти, хтось використовує інсулінові помпи, а хтось просто хоче насолоджуватися життям, не думаючи про свій стан 24/7.

Сьогодні медичні технології дають можливість змінити обличчя щоденного лікування та контролю діабету. 
 
І це важливо, адже відсутність моніторингу рівня цукру в крові може призвести до ряду загрозливих для життя станів. 
 

Допоміжні гаджети у лікуванні цукрового діабету

  • Інсулінова помпа
У застосуванні інсулінової помпи є необхідність, якщо інсулін потрібно вводити кілька разів на день. Його дія полягає у доставлянні інсуліну в тканини, безпосередньо під шкіру.
Деякі помпи подають інсулін безперервно, а інші його подають лише під час їжі або великих перекусів.
  • Ваги та сантиметрова стрічка
Враховуючи, що зайва вага є однією з причин цукрового діабету 2 типу, наявність вдома ваг є досить корисним рішенням. Адже аби тримати під контролем рівень цукру в крові, людині потрібно й контролювати масу тіла. 
  • Програми для смартфонів
Допомогти у моніторингу діабету можуть й програми для смартфонів. Так можливо відстежувати рівень цукру в крові згенерувавши телефон з глюкометром, підібрати відповідні рецепти та вправи для тренування.
  • Монітор рівня цукру в крові
В останнє десятиліття спостерігається зростання кількості моніторів рівня цукру в крові, які встановлюються за допомогою проколів шкіри та потребують заміни лише кожні кілька тижнів. Це значно спрощує необхідність кількаразових проколів шкіри за допомогою ланцетів для визначення рівня цукру в крові. Датчик розміщується під шкірою руки або живота і зчитує інтерстиціальну глюкозу, тобто рівень глюкози, що міститься в рідині між клітинами. Це є доцільним у випадку приймання інсуліну, значних коливань цукру в крові, гіпоглікемії.
  • Індивідуальний медичний браслет
Медичний браслет з індивідуальним гравіюванням діабету є необхідним «аксесуаром» не тільки при даному захворюванню, а, наприклад при алергії та інших хронічних станах.
  • Інсулінові ручки
Інсуліновий шприц-ручка - це пристрій, який містить інсулін у вигляді картриджів чи флаконів.
 
Це досить комфортно, оскільки вони дають можливість робити ін’єкції інсуліну, де б людина не знаходилася.
  • Глюкометр
Глюкометри є стандартним приладом моніторингу при лікуванні діабету. Це, невеликий пристрій, який вимірює рівень глюкози в крові за допомогою невеликого зразка крові. Прилад повідомляє людині рівень цукру в крові на цей час.
Глюкометр використовує зразок крові, отриманий шляхом уколу пальця. Потім кров збирається на невелику сенсорну вкладку і поміщається в глюкометр. 
 
Окрім того, стала доступною і технологія, що дає можливість контролювати, зберігати та передавати показники рівня цукру в крові за допомогою програм для мобільних смартфонів, підключених до глюкометрів. У деяких випадках можливо регулювати навіть дозування та час введення інсуліну.
 
Тобто завдяки такому механізованого підходу до цукрового діабету захворювання не стає центром життя пацієнта, а дає можливість повноцінно ним насолоджуватися, дотримуючись лише певних простих рекомендацій. Також відстеження тенденцій підвищення та зниження рівня глюкози протягом дня допомагає в загальному лікуванні діабету, формується уявлення про те, де знаходиться рівень цукру в крові та куди він рухається, щоб за необхідності внести зміни.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм