Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Підвищення імунітету в період карантину

Підвищення імунітету в період карантинуІмунітет наш надійний щит, міцність якого залежить від стану імунної системи. При впливі негативних чинників або вікових змін імунна система послаблюється, що може призвести до ризику зараження коронавірусом.

Тому дуже важливо, перебуваючи вдома на момент карантину, скористатися методами для поліпшення імунітету.

Імунітет та харчування

Наше здоров'я на 60% залежить від того, що ми їмо. На час карантину дуже важливо переглянути свій традиційний раціон. Корисними продуктами для підвищення імунітету є імбир, часник та цибуля, тому не забувайте додавати їх у свої страви.

Важливо вживати харчові продукти, які багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти:
  • пробіотики: кисломолочні продукти, які покращують травлення та засвоєння поживних речовин;
  • кислоти Омега-3: риба, горіхи, лляне масло;
  • вітамін С: ківі, лимон, помідор, квашена капуста;
  • вітамін А: шпинат, броколі, перець, морква;
  • вітамін Е: оливкова олія, арахіс, мигдаль;
  • цинк: м'ясо птиці, яловичина;
  • селен: злакові, яєчні жовтки.
Також, не забувайте про дотримання правильної кількості вживаного білка в раціоні, який можна отримати з яєць, птиці або риби.

Імунітет та фізичні навантаження


Не можна дозволяти собі знижувати фізичну активність, адже навіть звичайна зарядка дає сили нашому організму для активації захисних процесів. Фізичні вправи є відмінною профілактикою для запобігання зайвої маси тіла та виникнення проблем з дихальними шляхами, а також спорт – це хороший засіб для зняття стресу.

Імунітет та стрес


Паніка та стрес, до якого вона призводить знижує захисну функцію організму. Не потрібно впадати в депресію, знайдіть спосіб відволіктися. Напевно, у Вас знайдеться список справ, які Ви відкладали на потім.

Пам'ятайте, що сміх та хороші емоції, впливають на імунну систему на молекулярному рівні.

Сон та відпочинок


Перебуваючи постійно вдома, ваш звичайний режим зазнає змін – ви пізно лягаєте або спите до обіду. Сон дорослої людини має бути близько восьми годин. Постійні недосипання або порушення графіка сну призводить до більшої сприйнятливості організму до інфекційних захворювань.

Загартовування


Загартовування один зі способів поліпшити своє здоров'я. Тільки не потрібно відразу ж обливатися крижаною водою. Це лише викличе сильний стрес для організму та можливість навпаки захворіти, а не підвищити імунітет. Починайте загартовування поступово, зменшуючи кожен раз температуру води на 2°С, обливаючись знизу вгору.

Необхідні умови в приміщенні

  • провітрюйте регулярно приміщення;
  • зволожуйте повітря;
  • позбудьтеся речей, які збирають на собі пил, або регулярно проводьте їх дезінфекцію
  • регулярно проводьте вологе прибирання.
Для того, щоб підтримувати імунну систему на високому рівні, потрібно постійно піклуватися про своє здоров'я, правильно харчуватися та займатися спортом.  При наявності патологій, які призводять до ослаблення імунітету або при знаходженні в групі ризику, необхідно своєчасно проходити консультації у лікаря та дотримуватися профілактичних заходів.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм