Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Пацієнти с ВІЛ/СНІД в Україні – під опікою Фундації АнтиСНІД-США

Україна все ще є лідером серед країн Східної Європи за масштабами поширення ВІЛ-інфекції.На сьогодні в Україні офіційно зареєстровано понад 144 тис. ВІЛ-позитивних людей, хоча, за  розрахунковими даними, це число може сягати 241 тисяч осіб. Фундація АнтиСНІД-США (AHF) – найбільша у світі організація, що протидіє поширенню ВІЛ та піклується про людей з ВІЛ/СНІД – досягла позначки в 1 млн пацієнтів з ВІЛ під опікою. AHF є незалежною неурядовою організацією з унікальною системою фінансування. Усі кошти, інвестовані в програми у світі, зокрема й в Україні, отримані з прибутків AHF від соціальних підприємств у Сполучених Штатах Америки. 

Як працює українське представництво Фундації 

Фундація надає послуги для людей з ВІЛ у межах власних клінік, яких нараховується 523 по всьому світу, а також у партнерстві з державними установами охорони здоров’я на базі їхніх закладів. Українське представництво Фундації сьогодні опікується в Україні 33 тисячами пацієнтів з ВІЛ через посилення спроможності медперсоналу через доплату заробітної платні лікарям, соціальним працівникам задля їх роботи в зручні для пацієнта час і місце, а також через повне або часткове покриття вартості високовартісної діагностики та лікування супутніх захворювань пацієнтів з ВІЛ/СНІД. Близько 1000 пацієнтів отримують послуги в єдиній наразі в Україні клініці AHF Ukraine – “Test & Treat”, що відкрилася в Одесі в грудні 2017 року в партнерстві з Одеським обласним центром соціально значущих хвороб, інші пацієнти – на базі державних закладів охорони здоров’я. 

- Думаючи про цю чудову віху в 30-річній історії AHF, я бачу обличчя матерів, які тепер можуть жити і бачити, як їхні діти закінчують школи та починають доросле життя; щасливі пари, які розуміють, що їхні кохані можуть і будуть жити повноцінним життям; дітей в обіймах своїх батьків, які сьогодні мають змогу жити завдяки лікуванню та опіці, – говорить Зоя Шабарова, голова Європейського Бюро AHF,– Я також бачу лікарів та медсестер, які пишаються своєю роботою в боротьбі з ВІЛ та СНІД, а також команду AHFEuropeу восьми країнах нашої присутності, а також усю глобальну родину AHF, котра пишається своєю щоденною важкою роботою задля благородної справи – протидії ВІЛ/СНІД. Ми з гордістю рухаємося сьогодні з усвідомленням, що ще багато чого потрібно зробити нам усім для подолання ВІЛ та СНІДу в усьому світі.
 
На сьогодні в Україні офіційно зареєстровано понад 144 тис. ВІЛ-позитивних людей, хоча, за  розрахунковими даними, це число може сягати 241 тис. осіб.  

Діяльність Фундації в Україні та світі 

AHFUkraine (Фундація АнтиСНІД-США в Україні)– українське Представництво AHF, що розпочало свою діяльність у 2009 році з підтримки децентралізації надання антиретровірусної терапії та запровадження програм швидкого тестування на ВІЛ. Зусиллями Фундації у 2017 році в Україні 117 тис.людей пройшли тестування на ВІЛ, 1300пацієнтів з ВІЛ були забезпечені високовартісною діагностикою, а понад 29 тис. ВІЛ-позитивних пацієнтів – іншими медичними послугами. 45 млн грн – вклад Фундації в систему охорони здоров’я для підтримки профілактики, тестування та лікування ВІЛ й опортуністичних інфекцій в Україні в 2017 році.
 
AIDSHealthcareFoundation(AHF) – одна з найбільших неурядових організацій, що реалізує програми за напрямками: адвокація доступності якісного лікування, тестування та профілактика ВІЛ, лікування та підтримка ВІЛ-позитивних людей. Завдяки AHFу 2017 році понад 4 мільйони людей пройшли тестування на ВІЛ у всьому світі. Більше 989 тис. пацієнтів з ВІЛ отримують життєве необхідне лікування ВІЛ у 523 клініках, що розташовані в 41 країні світу, в тому числі й в Україні. Адвокаційною метою AHFє впровадження структурних змін у політиках щодо профілактики та лікування ВІЛ/СНІДу задля забезпечення високої якості та сталості послуг для ВІЛ-позитивних людей. Організація є фінансово незалежною за рахунок реалізації унікальної моделі «соціального підприємництва». Усі кошти, інвестовані в програми в Україні та інших державах, отримані з прибутків від соціальних підприємств AHF у Сполучених Штатах Америки. 

Які послуги надає Фундація пацієнтам з ВІЛ/СНІД 

За оціночними даними, у світі проживає 36,9 млн людей з ВІЛ, з них 21,7 млн отримують антиретровірусну терапію: 1 млн пацієнтів під опікою AHF у світі – це забезпечення коштом Фундації цілого ряду послуг для людей з ВІЛ:
  • надання життєво-необхідного лікування – антиретровірусної терапії в країнах з нерозвиненими системами охорони здоров’я, де держава не має змоги виділяти бюджетні кошти на купівлю АРТ. Зокрема, це країни Африки та Азії;
  • лікування туберкульозу та інших супутніх захворювань;  
  • повне або часткове покриття вартості діагностичних процедур та дороговартісних обстежень;
  • повне або часткове покриття заробітної плати медичному персоналу, аби лікарі могли надавати послуги в зручний для пацієнта час і в зручному місті (наприклад, працювати на вихідних або рано вранці / пізно ввечері), а також послуг соціальних працівників, аби вони забезпечували пацієнтам та їхнім близьким психологічну підтримку та супровід упродовж усього процесу лікування;
  • оплата інших немедичних (психосоціальних) послуг для людей з ВІЛ, залежно від їхніх потреб.
Автор: Світлана Євсєєва по матеріалам прес-служби Фундації АнтиСНІД-США в Україні
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм