Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Генітальний дерматоз: основні симптоми та методи лікування

Генітальний дерматоз: основні симптоми та методи лікуванняГенітальний дерматоз включає ряд шкірних захворювань, викликаних різними медичними причинами, що вражають статеві органи. У більшості випадків вони супроводжуються висипанням на статевих органах і можуть з’явитися на будь-якій ділянці як у чоловіків, так і у жінок.

Характерні ознаки

Враховуючи, що висипання є основним проявом, то для них є характерним болючість, почервоніння (гіперемія). Також на їх місці можуть виникати ураження у вигляді горбиків або виразок.

До інших можливих ознак геніального дерматозу відносять:
  • свербіж або чутливість навколо висипу;
  • сухість шкіри;
  • маленькі пухирі, які можуть лопатися.

Основні причини

Генітальний дерматоз класифікується залежно від причини, що його викликала. Так до переліку категорій захворювання відносять паразитарні інфекції, інфекції, що передаються статевим шляхом. Також це можуть бути інфекції, викликані гіперчутливістю шкіри та аутоімунними захворюваннями.

Прикладом паразитарних інфекцій є воші (тілесні та лобкові), які відкладають свої яйця в ділянці статевих органів під час статевого акту.

Представниками інфекції, що передаються статевим шляхом є геніальний герпес, сифіліс.

Генітальний герпес викликається інфекцією простого герпесу. Він супроводжується подразненням в ділянці статевих органів, що можу мати вигляд виразок та покриватися кіркою.

Сифіліс це бактеріальна інфекція, яка є найпоширенішим представником захворювань, що передаються статевим шляхом.

Також можливими причинами захворювання можуть бути наступні захворювання:
  • Паховий свербіж: грибкова інфекція, яка нам відома більше як стригучий лишай. Характеризується появою гіперемованого висипу, який лущиться та покривається скоринкою.
  • Дріжджова інфекція: спричинена грибами Candida albicans. Тригерами захворювання можуть бути цукровий діабет, приймання антибіотиків, період вагітності. Основним проявом є поява свербежу та густих білих виділень.
  • Контактний дерматит: виникає при контакті шкіри з алергеном або певною токсичною речовиною. Найчастіше зустрічається саме алергія на латекс, який зазвичай є складовою презерватива.
  • Псоріаз: висипання при псоріазі можуть виникнути на будь-якій ділянці тіла, і на статевих органах в тому числі. Для псоріазу характерна поява рожевих уражень, які лущаться та сверблять.

Тактика

Тактика лікування буде спрямована на усунення причини геніального дерматозу. Так якщо збудником є дріжджові інфекції, лікар призначить відповідні протигрибкові препарати.
Генітальний герпес не піддається лікуванню, але його можна успішно контролювати за допомогою ліків.
Бактеріальна інфекція усувається за допомогою антибіотиків. Додатково можливе призначення місцевих препаратів проти свербежу.

Головне як і при будь-яких інших ураженнях не займатися самолікуванням, а звернутися до фахівця для найшвидшого усунення проблеми. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм