Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні ознаки зневоднення шкіри

Основні ознаки зневоднення шкіриМи звикли поділяти нашу шкіру на сухий, жирний та комбінований типи. А сухість шкіри чи її надмірну чутливість поєднувати з її зневодненням. Однак це твердження є помилковим, і відповідно при відсутності необхідного комплексного догляду стан шкірного покриву буде зазнавати ще більшого негативного впливу. Тому розберімо детальніше, що собою являє зневоднена шкіра, як це проявляється та як покращити ситуацію.

Як виявити зневоднений тип шкіри?

Варто розуміти, що від зневоднення може страждати будь-який тип шкіри якщо немає можливості втримувати вологу або при відсутності достатньої кількості води. Найпростішим методом виявити зневоднення буде вщипнути себе за обличчя. Нормою є відсутність будь-яких змін (слідів), а от при фіксуванні після щипання морщення, почервоніння - варто одразу запідозрити порушення.
Зауважимо, що для кожного типу шкіри характерний свій сигнал про зневоднення. Так жирна шкіра починає продукувати більше шкірного жиру, а суха - лущитися та набувати надмірної чутливості.
 
Також до “яскравих” ознак зневоднення шкіри належать наступні стани:
  1. Тьмяний колір обличчя: при зневодненні послаблюється функція, що є відповідальною за оновлення шкіри, відповідно шкіра не позбавляється змертвілих клітин.
  2. Подразнення: при зневодненні шкіра не може повноцінно справлятися з захисною функцією, а саме з бактеріями та забрудненням з навколишнього середовища. Тому вона стає більш чутливою.
  3. Зморшки: при появі раптових зморшок не варто бігти в паніці та купувати антивікові засоби, можливо ваша шкіра просто зневоднена.

Причини, що можуть викликати зневоднення шкіри

  1. Віковий фактор (з віком зменшується продукування гіалуронової кислоти).
  2. Недотримання режиму вживання рідини.  
  3. Коливання температур.
  4. Зловживання часом знаходження під сонячними променями.
  5. Неправильно підібраний догляд за шкірою.

Як доглядати за зневодненою шкірою?

Відповідно, що догляд буде залежати від типу шкіри. 
Для сухої шкіри доцільно обрати в першу чергу засоби зі зволоженою дією. Це мають бути засоби які містять в собі гіалуронову кислоту, алое вера, масло жожоба або аргонове масло.
Для очищення краще обрати “м'який” догляд.
 
Коли шкіра є жирною, але при цьому і зневодненою їй вистачає свого жирового секрету (себум), але інші компоненти, що запобігають зневодненню знаходяться в стані дефіциту. 
Тому догляд за таким типом шкіри також повинен бути делікатним, без агресивних компонентів. Регулювати продукування шкірного сала допоможе мигдальне масло або масло жожоба. А з метою очищення краще обирати засоби які видаляють змертвілі частинки шкіри. 
 
Пам'ятайте, що самостійне призначення догляду може тільки погіршити стан вашої шкіри, особливо при невизначеності її типу. Тому оптимальним варіантом буде звернутися до лікаря-косметолога, який підбере необхідні засоби та встановить причину можливого зневоднення.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм