Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні симптоми порушення гормонального балансу у чоловіків

Основні симптоми порушення гормонального балансу у чоловіківХоча коливання гормонів зазвичай асоціюється з жінками, чоловіки також можуть стикнутися з даною проблемою, що значно впливає на всі сфери їх здоров'я та життя. Чоловіки, як правило, приймають зміни, що відбуваються з їх організмом як лише частину процесу старіння. Однак більшість таких симптомів переважно і спричинені  дисбалансом певного гормону. 

Гормональний дисбаланс - це стан, що виникає коли організм виробляє занадто мало або занадто багато необхідних гормонів. Ці дисбаланси часто впливають на статеві гормони, включаючи тестостерон для чоловіків та естроген для жінок. Одразу відмітимо, що широкий спектр симптомів, включаючи збільшення ваги або її втрата, може сигналізувати про гормональне порушення. 
 
Відмітимо, що більшість дисбалансів чоловічого гормону поділяються на декілька типів. Наприклад, андропауза, що більш відома як чоловіча менопауза. У випадку впливу тривалого стресу, ниднирниковими залозами знижується продукування гормонів кортизолу та відповідно виникає надниркова втома. Гіпотиреоз виникає, коли щитоподібна залоза виробляє низький рівень гормонів, а гіпертиреоз - навпаки при її надмірній активності.

Які фактори впливають на розвиток гормонального дисбалансу?

  1. Приймання певних лікарських препаратів.
  2. Гіпо- та гіпертиреоз.
  3. Вплив стресового фактора на постійній основі.
  4. Розлади харчування.
  5. Травми.
  6. Новоутворення гіпофіза.
  7. Дефіцит харчування (анорексія).
  8. Віковий фактор, коли організм природно виробляє менше гормонів.

Основні симптоми порушення у чоловіків

Тестостерон відіграє важливу роль у розвитку. Відповідно його недостатня кількість може викликати ряд різноманітних симптомів, серед яких:
  • гінекомастія;
  • коливання маси тіла (ожиріння або навпаки зниження ваги);
  • сухість шкіри;
  • постійне виснаження та дратівливість;
  • безпліддя;
  • еректильна дисфункція;
  • зниження росту бороди та росту волосся в тілі;
  • втрата м’язової маси;
  • остеопороз;
  • труднощі з концентрацією.
Однак з часом ці симптоми, як правило, погіршуються, поки не почне змінюватися спосіб життя пацієнта.

Тактика

Встановлення гормонального порушення включає проведення широкого спектра діагностичних тестів серед яких лабораторні дослідження крові, УЗД, МРТ та рентгенографія.
Враховуючи сучасний спосіб життя, гормональний дисбаланс є досить поширеним явищем. Як зазначалося вище певні гормони знижуються з віком, а деякі особи відчувають більш різке зниження, ніж інші.
 
Насамперед усунення проблеми буде відбуватися завдяки правильному харчуванню та інших звичок здорового способу життя.
Медикаментозна терапія полягає у призначенні біо-ідентичної замісної терапії гормону. Головне не сприймати виниклі симптоми як данність, а звернутися до лікаря!

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм