Перевозка больных

Преконцепційна підготовка вагітної до народження дитини

Преконцепційна підготовка вагітної до народження дитиниВнутрішньоутробний розвиток – один з найбільш відповідальних періодів у житті людини. Саме тому, раціонально використовуючи преконцепційну підготовку, можна досягти створення найкращих умов для розвитку плода, що дозволяє істотно знизити ризик вроджених вад і внутрішньоутробних інфекцій. Ретельно проведена преконцепційна підготовка дозволяє у рази підвищити вірогідність настання нормальної вагітності, виношування та народження здорової дитини.
 
1. Харчування:
  • Повноцінне харчування під час вагітності. Калорійність раціону має складати близько 2400 ккал/добу. В раціон необхідно включати близько 60-80 г білка, продуктів харчування, в яких велика кількість клітковини, молоко та молочнокислі продукти.
  • Обмежити вживання жирів та вуглеводів.
  • Рекомендується щоденно вживати овочі, фрукти, фруктові соки.
  • При ожирінні рекомендується білково-рослинна дієта, проведення розвантажувальних днів.
2. Відпочинок та фізичне навантаження:
  • Не допускати фізичного навантаження, яке пов’язане із підніманням важких предметів, тривалого знаходження у вертикальному положенні. Уникати перевтоми, нічної праці, тривалого перегляду телевізійних передач.  Забезпечувати повноцінний сон у нічний час при відсутності світла (особливо близько 2-ої години ночі) для створення умов синтезу мелатоніну.. 
  • За умови відсутності акушерських ускладнень рекомендуються фізичні вправи середньої сили з рівномірним навантаженням різних груп м’язів, спеціальні курси аеробіки.
  • Максимально уникати контакту з шкідливими впливами (хімічними, фізичними) як на роботі, так і в побуті.
  • Відмова від паління та «пасивного» куріння, вживання алкоголю.
3. Вітамінні та інші  біологічно активні комплекси:
 
  • Фолієва кислота - дефіцит фолієвої кислоти здебільшого розвивається під час вагітності. Добова потреба фолієвої кислоти 400 мкг, яка збільшується вдвічі під час вагітності та в період лактації. Фолієва кислота надходить в організм з продуктами харчування. Найбільша кількість її міститься у фруктах, овочах, шпинаті, спаржі, салаті брокколі, динях, бананах. При дефіциті фолієвої кислоти розвивається фолієводефіцитна анемія та вади розвитку центральної нервової системи плода. Рекомендується щоденний прийом 400 мкг. фолієвої кислоти до настання вагітності та в ранні строки (до 12 тижнів) для профілактики вад розвитку центральної нервової системи плода.
  • Полівітаміни та мінерали (поєднання вітаміну А, рибофлавіну, цинку, магнію, кальцію, йоду) – перед заплідненням та в ранні строки вагітності попереджує виникнення вад розвитку у плода та поліпшує стан матері.     
4. Оздоровлення жінки:  Справка:
Городское специализированное амбулаторно – поликлиническое отделение репродуктивного здоровья при КГКБ № 6  http://zdorov-info.com.ua/meduchrezhdenija/item/12701-gorodskoe-spetsializirovannoe-ambulatorno-poliklinicheskoe-otdelenie-reproduktivnogo-zdorovja-pri-kgkb-tse-6.html- одна из ведущих в Украине – организационно-методических центров по диагностике и лечению бесплодия. Основное направление работы – сохранение и восстановление репродуктивного и сексуального здоровья, в том числе реабилитация естественной фертильности (плодовитости), бесплодие и борьба с этим явлением.


Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED