Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лікування за кордоном: в Києві відбулася конференція з медичного туризму

Лікування за кордоном: в Києві відбулася конференція з медичного туризму21 лютого 2020 року в Києві відбулася V Конференція з медичного туризму, а також В2В програма для бізнесу #MedTW_Ukraine. Організатори заходу - Українська асоціація медичного туризму і журнал DoctorGEO & SPA. Кореспондент Здоров-Інфо побувала на конференції і готова поділитися з читачами корисною інформацією.

В роботі конференції взяли участь наступні спікери:
  • Видавець журналу DoctorGEO & SPA про лікування за кордоном Наталія Строковська.
  • Президент Всесвітньої асоціації медичного туризму, Президент Української асоціації медичного туризму Віолетта Янишевська.
  • Голова Офісу реформ при АМН України, президент VAFK - Всеукраїнська асоціація фізичної реабілітації та курортології Ірина Сисоєнко.
Також свої клініки представляли спікери з різних країн світу: Німеччини, Італії, Австрії, України.

Лікування за кордоном: в Києві відбулася конференція з медичного туризмуНа конференції розглядалися актуальні питання організації лікування за кордоном, виїзного та в'їзного медичного туризму, перспективи розвитку медтуризму в Україні, необхідних законодавчих змін у сфері туризму в цілому і медичного зокрема, стоп-факторів розвитку галузі і нових можливостей. Після закінчення офіційної частини конференції пройшли В2В зустрічі, корисна для бізнесу в сфері медичного туризму.

За словами Віолетти Янишевської,Лікування за кордоном: в Києві відбулася конференція з медичного туризму в 2019-2023 роках щорічний приріст ринку медичного туризму в світі склав 25-30%, пише Здоров-Інфо. Це дозволяє говорити про медичний туризм як про надзвичайно перспективну галузьекономіки. Ось чому його в багатьох країнах вже розвивають на державному рівні. У 2019 року в Україну за лікуванням приїхало близько 65 тисяч іноземних пацієнтів. Середній чек одного пацієнта склав, за даними Української асоціації медичного туризму, близько 2,8 тисяч доларів. Тобто, за минулий рік Україна отримала податки зі 182 мільйонів доларів, які приніс нам медичний туризм.

Лікування за кордоном: в Києві відбулася конференція з медичного туризмуУ той же час, за словами Ірини Сисоєнко, потрібно суттєво змінювати наше законодавство, якщо ми хочемо розвитку в'їзного медичного туризму. Наприклад, в Ізраїлі в 2018 році прийняли закон «Про медичний туризм». Україні варто в цьому питанні брати приклад з Ізраїлю.

Не потрібно забувати про те, що українці продовжують активно їздити за лікуванням за кордон. Найпоширеніші заявки в пошукових системах, пов'язані з медичним туризмом в українців, - це лікування раку і суглобів. У ці галузі необхідно більше вкладати, якщо ми хочемо залишити своїх пацієнтів на лікування в Україні. Вітчизняний пацієнт шукає оптимальне співвідношення «ціна / якість» в питанні лікування і велику увагу звертає на тепле, уважне ставлення до нього і рівень сервісу, якщо вже він готовий платити за медичні послуги.

Отже, медичний туризм в світі в цілому і в Україні зокрема переживає стрімкий розвиток. За умови грамотного підходу до справи, бізнес медичного туризму є успішним. Але слід враховувати, що даний ринок постійно змінюється, тому потрібно його безперервно моніторити і підлаштовуватися під зміни для досягнення успіху.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED