Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Новітні досягнення в галузі трансплантології та регенеративної медицини

Новітні досягнення в галузі трансплантології та регенеративної медицини3-4 липня 2017 року в Національному інституті хірургії та трансплантології імені Шалімова у Києві відбулася визначна подія для вітчизняної та світової медицини – конференція на тему “Трансплантація органів та регенеративна медицина”. На ній розглядалися актуальні питання галузі, новітні досягнення лікарів, їхнє практичне застосування.

Захід був серйозно та масштабно організований, на ньому у ролі доповідачів виступили лікарі із США, Туреччини, Перу, України – загалом 16 основних спікерів. Їхні доповіді супроводжувалися мультимедійним супроводом: презентаціями, фото- та відеоматеріалами з операцій, що надавало інформації практичного, прикладного значення. На конференції були присутні трансплантологи, хірурги (пластичні, загальної практики), дерматологи, косметологи.

У ході роботи конференції були розглянуті теми трансплантації таких органів:
  • печінки;
  • нирки;
  • серця;
  • матки;
  • кінцівок;
  • обличчя.
Також розглядалися теми вирощування та застосування стовбурових клітин, повної та часткової реконструкції обличчя, його омолодження, операцій на молочній залозі тощо.

Під час відкриття заходу лікар із США Єнок Чамбі сказав: “Ми даємо надію нашим пацієнтам. Сьогодні ми можемо використовувати кістковий мозок, інші матеріали, можемо проводити операції за допомогою новітніх технологій, наші можливості є дуже значними”. Також доктор Чамбі відзначив вклад визначного українського хірурга Юрія Вороного у розвиток світової трансплантології в середині ХХ століття.

Президент Національної академії медичних наук України Віталій Цимбалюк привітав всіх почесних гостей і відзначив: “Наш симпозіум піднімає теми, які зараз цікавлять світ і є проблемою №1 в розвитку медицини. Хочеться, щоб новітні технології максимально застосовувалися на практиці. Є моменти, які в Україні необхідно вирішувати на законодавчому рівні, щоб пересадка органів активно розвивалася і в нашій країні”.

Директор Центру хірургії Київської міської лікарні №1 Володимир Скиба вказав на важливість організації спільного стажування спеціалістів із різних країн світу у питаннях пересадки органів для обміну досвідом та знаннями. “Від такої спільної діяльності ми отримаємо взаємовигоду”, – наголосив він.

У своїй вступній доповіді Новітні досягнення в галузі трансплантології та регенеративної медицинина тему “Регенеративна медицина та інновації в області трансплантації органів” директор відділення трансплантації органів Стенфордського університету в США доктор Вальдо Консепсьон сказав: “Трансплантація органів почалася із необхідності продовжити людське життя”. На сьогодні велику увагу приділяють не лише самому процесу пересадки органів, а й післяопераційному періоду та подальшій якості життя пацієнта. Головна проблема галузі – дефіцит донорів, а також законодавчі обмеження щодо трансплантації органів у багатьох країнах світу (зокрема, і в Україні). “Майбутнє потребує нашої роботи сьогодні”, – резюмував доктор Консепсьон.

Конференція “Трансплантація органів та регенеративна медицина” була організована для того, щоб дати вітчизняним лікарям мотивацію проводити нові види операцій, поділитися з ними новітніми технологіями та підходами. Дані галузі є надзвичайно важливими для розвитку всієї медицини та покращення якості життя людей.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED