Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Стан медицини в Україні – одна з причин відтоку наших громадян за кордон

Стан медицини в Україні – одна з причин відтоку наших громадян за кордон6 червня 2017 року у Києві відбувся Перший національний кар’єрний форум, ініціатором якого виступила Державна служба зайнятості України. На ньому обговорювали проблеми працевлаштування в нашій державі, безробіття, відтоку талановитих працівників за кордон. Однієї з головних причин масштабної трудової міграції українців був названий поганий стан галузі охорони здоров’я в країні, невідповідність освіти вимогам ринку, обмежені можливості для самореалізації та саморозвитку.

Захід було проведено на найвищому державному рівні: у ньому прийняли участь представники уряду (профільних міністерств), Державної служби зайнятості, Світового банку, експерти в області освіти, профорієнтації, працевлаштування.

Перед початком роботи форуму було проведено прес-конференцію для ЗМІ,Стан медицини в Україні – одна з причин відтоку наших громадян за кордон у якій прийняли участь в.о. голови Державної служби зайнятості України Валерій Ярошенко та виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Ганна Дерев’янко. Пан Ярошенко відмітив, що освітні послуги в Україні не задовольняють реальні потреби сучасного ринку: є величезний розрив між теоретичними знаннями та практичними реальними навичками студентів. Молоді люди сьогодні амбітні, їм треба забезпечувати нормальні умови праці та достойну заробітну плату. «Державна служба зайнятості змінюється, вона стає більш сучасною. У нас у базі даних є більше 100 тисяч вакансій, ми ефективно працюємо в online-режимі, проводимо програми перепідготовки, навчання кандидатів», – зазначив Валерій Ярошенко.

Ганна Дерев’янко сказала, що в Україні є яскрава, талановита молодь, але дуже велика її частка хоче жити за кордоном. Це є величезною проблемою для нашого суспільства, яку можна вирішити шляхом покращення рівня:
  • медицини;
  • освіти;
  • можливостей для саморозвитку;
  • інфраструктури тощо.
Далеко не завжди люди покидають Україну через кращу роботу, часто мотивацією є бажання жити ліпше та отримувати кращі, в тому числі й медичні послуги.

Обов’язковим для отримання достойної роботи є знання англійської мови. Для лікарів це також дуже актуально, адже саморозвиток та постійне навчання, яке таке важливе в медичній сфері, неможливе сьогодні без знання англійської.

Стан медицини в Україні – одна з причин відтоку наших громадян за кордонУ ході роботи форуму розглядалися питання розвитку людського капіталу в Україні, механізми соціального ліфту (просування по кар’єрній драбині), компетенції для успішної кар’єри тощо. Також із доповідями виступали студенти провідних вузів країни.

Крім того, Державна служба зайнятості презентувала нову online-платформу з профорієнтації, профнавчання та працевлаштування, яка почне працювати приблизно за місяць. Завдяки їй можна буде шукати роботу, працівників, проходити тестування, навчання.

Загалом Перший національний кар’єрний форум зайвий раз підтвердив, що у нас є велика проблема – наші найкращі спеціалісти від’їжджають за кордон шукати кращої долі та комфортнішого життя для себе й своїх сімей. Змінити цю ситуацію можна лише покращенням рівня життя в Україні. Реформування медичної галузі – одна із найголовніших складових цього процесу.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED