Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Відбулася науково-практична конференція «Інновації в лікуванні неврологічного болю»

Відбулася науково-практична конференція «Інновації в лікуванні неврологічного болю»17 листопада 2016 року в Міжнародному конгрес-центрі Український дім за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 2 відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Інновації в лікуванні неврологічного болю». Цей захід внесено до Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, що проводяться в 2016 році МОЗ і НАМН України.

Організаторами заходу виступили ГО «Всеукраїнська асоціація по неврології та рефлексотерапії» та Національна медична академія післядипломної освіти імені Шупика. У роботі конференції приймали участь лікарі різних спеціальностей з таких країн світу, як Україна, Канада, Чорногорія, Кіпр, Сербія. Доповіді були ґрунтовні та мали практичне значення для розроблення механізмів та способів лікування неврологічного болю в сучасних умовах.

У своєму вітальному слові проректор з міжнародних зв’язків НМАПО ім. Шупика О.П. Гульчій зазначила: «Вирішення неврологічних проблем на сьогодні дуже актуальне, адже вони мають прямий вплив на якість життя людини». Також вона та усі наступні доповідачі відзначила важливість міждисциплінарного підходу до лікування неврологічних проблем.

Головний позаштатний спеціаліст МОЗ зі спеціальності «Рефлексотерапія», завідувач кафедри неврології та рефлексотерапії НМАПО імені Шупика Н.К. Свиридова у своєму виступі окреслила основні принципи лікування післяінсультних больових синдромів. Вона повідомила, що у європейських країнах частота інсульту складає 150-200 випадків на 100 тисяч, і у 24 % пацієнтів впродовж 1-го тижня після інсульту спостерігається підвищений тонус м’язів у пошкодженій кінцівці. Тож лікування неврологічного болю у випадку інсульту вкрай актуальне.Відбулася науково-практична конференція «Інновації в лікуванні неврологічного болю»

Свою доповідь з приводу діагностики та лікування хвороби Паркінсона представила професор медицини з Канади Оксана Суховерська, яка ділилася своїм досвідом з присутніми за допомогою перекладача.

Конференція була унікальна своїм міжнародним складом учасників. По skype-зв’язку доповіді представляли професори з Чорногорії та Кіпру. Загалом на заході піднімалися такі актуальні теми, як діабетична полінейропатія, діагностика та лікування гіперкінезів, мігрень: доказова діагностика та терапія, цервікогенний біль, міофасциальний больовий синдром, біль в нижній частині спини, головний біль напруги та інші первинні цефалгії, суглобний біль, больовий синдром в онкології тощо.

Науково-практична конференція з міжнародною участю «Інновації в лікуванні неврологічного болю» стала майданчиком для провідних фахівців у галузі неврології та рефлексотерапії з обміну актуальною теоретичною та практичною інформацією у даній медичній сфері.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED