Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Збільшення тарифу для лікування безпліддя: які зміни чекати пацієнтам?

Збільшення тарифу для лікування безпліддя: які зміни чекати пацієнтам?Відповідні зміни до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році внесено Постановою КМУ від 30 серпня 2024 р. № 995. 
 
Відтепер за один повний цикл штучного запліднення НСЗУ сплачуватиме 84 826 гривень. Нагадаємо, раніше  тариф становив 60 324 грн. Тариф на пакет було переглянуто НСЗУ спільно з надавачами послуг. Розрахунки здійснені на підставі інформації, наданої надавачами щодо витрат на надання послуги.
 
Тариф збільшено через зростання витрат на реалізацію окремих етапів лікування. Зокрема, змінилася вартість на передімплантаційне генетичне тестування хромосомних захворювань ембріонів.
 
Загалом, розширено перелік необхідних послуг, які надаватимуться за пакетом “Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій(запліднення in vitro) ”, а саме:
  •  послуги кріозаморозки статевих клітин (ооцитів, яйцеклітин, ембріонів);
  •  кріозберігання статевих клітин (ооцитів, яйцеклітин, ембріонів);
  •  доімплантаційний генетичний скринінг;
  •  доповнено 25 новими позиціями перелік лікарських засобів, необхідних для лікування безпліддя.
На сьогодні договір з НСЗУ на надання  медичних послуг за пакетом “Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)”  мають 18 медзакладів, з них — 13 приватних клінік, 3 комунальні та 2 державні лікарні.
 
Пацієнти можуть безоплатно отримувати послуги з лікування безпліддя в будь-якому закладі з договором із НСЗУ, незалежно від місця реєстрації проживання. Повний перелік закладів за посиланням.
 
Більше про безоплатну медичну допомогу за пакетом “Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)”, читайте на сайті НСЗУ: https://cutt.ly/BeWZQFjm

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED