Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні зареєстровано інноваційний препарат проти туберкульозу

В Україні зареєстровано інноваційний препарат проти туберкульозуУкраїна розширює можливості для лікування людей з туберкульозом, який має широку лікарську стійкість. Це стало можливим завдяки реєстрації Міністерством охорони здоров'я України  інноваційного лікарського засобу – Претоманід. Медпрепарат є допомогою тим пацієнтам, які мали низькі шанси на одужання саме через недієвість вже наявних препаратів проти важких форм туберкульозу. 

Застосування нового препарату показано в інноваційному режимі BPаL в умовах операційних досліджень, коли замість 4-5 сильнодіючих ліків застосовується три препарати й з більш коротким терміном приймання. 
 
«Впровадження нового протитуберкульозного препарату Претоманід в Україні ставить на крок ближче до найціннішого — збереження життя близько 1300 людей зі стійкими формами туберкульозу, а також можливості ефективно лікувати не менше 90% людей з туберкульозом відповідно до рекомендованого цільового показника ВООЗ. Це буде вагомим вкладом задля зниження рівня поширеності та смертності від лікарсько-стійкого туберкульозу», – коментує Яна Терлеєва, завідувач відділу управління та протидії ТБ Центру громадського здоров’я.
 
Україна є 5-ю країною у світі, яка надала дозвіл на використання Претоманіду регулюючими органами, що ще раз підтверджує  глобальну прихильність країни до впровадження сучасних підходів лікування лікарсько-стійкого туберкульозу.
 
Відмітимо, що ДП «Медзакупівлі України» закупило цей препарат на початку вересня 2021 року.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED