Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Очільник МОЗ розповів про пріоритети на 2022 рік

Очільник МОЗ розповів про пріоритети на 2022 рікВіктор Ляшко розповів про пріоритети Міністерства охорони здоров'я України на 2022 рік. Зокрема, мовиться про забезпечення ринкових заробітних плат медичних працівників.

Про це міністр охорони здоров'я сказав в ефірі однієї авторської програми.
 
Він розповів, що в програму медичної гарантії додали 34 мільярди гривень. Це для того, щоб зробити базовий рівень зарплати для лікаря 20 тисяч гривень, а для медичної сестри – 13 500 гривень і від цього рухатися далі.
 
"Ми не просто даємо, як це було раніше, через тарифну сітку. Ми даємо через тариф. Тобто ці 20 тисяч і 13 500 гривень прийдуть до лікаря через надання медичної послуги, до закладу охорони здоров'я. В закладі – вже буде заробітна плата", – сказав міністр.
 
Також зазначилося, що пріоритетом 2022 року буде забезпечення ринкових заробітних плат, а вже потім відбуватиметься перехід до гідних зарплат медичних працівників.
Віктор Ляшко зазначив, що зарплата лікарів на ринку в середньому була 500 доларів, у медичної сестри – у два рази менша. Тому в Україні наразі заклали ринкову й вона збільшується, але, наголосив міністр, повинна бути гідною.
 
"Престижність професії лікаря повинна відчуватись у діях влади. Тому ми закладаємо сьогодні зростання заробітних плат з подальшим його збільшенням. Ми заклали фундамент", – сказав міністр охорони здоров'я.
 
Щодо планів закупівлі обладнання, він розповів відбуватимуться інфраструктурні зміни. Вони розпочнуться у 2022 році й закінчаться до кінця 2023 року, мовиться як про будівництво, так і про технічне переоснащення.
 
Закладені гроші як для фінансового кредитних угод, так і для прямих закупівель медичного обладнання. За словами глави МОЗ, мовиться про великогабаритне дороге обладнання, зокрема:
  • лінійні прискорювачі;
  • МРТ (магнітно-резонансна томографія);
  • КТ (комп'ютерна томографія).

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED