Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: впровадження пілотних проєктів із фармакологічного страхування

МОЗ: впровадження пілотних проєктів із фармакологічного страхуванняВ Рівному, Сумах, Запоріжжі, Одесі, Харкові та Києві запускаються пілотні проєкти із фармакологічного страхування. Відповідний меморандум для їхнього впровадження підписали у Міністерстві охорони здоров’я України 7 грудня.

«За оцінками МОЗ, щорічно українці залишають в аптеках близько 60 млрд грн, і понад 50% з них витрачають на ліки без доведеної ефективності та за необґрунтованими призначеннями.
Пілотний проєкт з фармакологічного страхування, це можливість зменшити фінансове навантаження на сімейний бюджет шляхом добровільного медичного страхування. 
Є ліки, що не входять до програми «Доступні ліки», та вартість яких не відшкодовується за програмою реімбурсації, і саме завдяки добровільному страхуванню можна отримати компенсацію на ліки, які призначаються під час амбулаторного лікування», – зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко
 
Так у медичних закладах міст, що беруть участь у пілотних проєктах, лікарі уже мають доступ до системи фармакологічного страхування. Для того, щоб взяти участь у проєкті, пацієнт має придбати страховий поліс та сповістити про це свого лікаря. Пацієнт сплачуватиме 120 грн на місяць та отримає можливість використати страхову суму у 20 тис. грн у разі призначення їй ліків, що не входять до програми «Доступні ліки», та вартість яких не відшкодовується за програмою реімбурсації.
 
Щоб отримати ліки за страховкою у разі хвороби, пацієнт приходить до лікаря, обстежується, отримує рецепт на ліки. Препарати, які входять в програму фармакологічного страхування, автоматично бронюються в аптеці. Пацієнт отримує повідомлення з інформацією про аптеку, де можна забрати ліки. Оплата ліків страховою компанією відбувається автоматично, без залучення пацієнта або лікаря.  
 
Проєкт є контрольованим, рецепти виписуються лише на міжнародні некомерційні назви препаратів (МНН). Вибір торговельного найменування автоматизований та діє за принципами доступності та ціни. Умови проєкту роблять неможливим призначення ліків, які не передбачені клінічними протоколами. 
Наразі формується робоча група для відпрацювання питань та рішень, які можуть виникнути в процесі реалізації проєкту.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED